banner163

Prof.Dr. Nabi Avcı: 20 yaşındaki gençler bunları biliyor mu?

AK Parti Eskişehir Teşkilatı geleneksel bayramlaşma programında partililerle bir araya gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, seçim süreci ve Eskişehir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu... 

SİYASET 10.07.2022, 16:36 10.07.2022, 23:47

AK Parti Eskişehir Teşkilatı geleneksel bayramlaşma programı TÜRARAŞ Sosyal Tesisleri'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, BBP Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'ın yurtdışındaki programı nedeniyle katılamadığı belirtildi. 

"Alpu'da AFAD, Valilik ve tüm birimleri zararı telafi için çalışıyor"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, konuşmasının başında, Prof.Dr. Emine Nur Günay'ın yurtdışında bulunması nedeniyle katılamadığını ifade ederek selamlarını iletti. Konuşmasında Alpu ilçesinde yaşanan sel felaketine de değinen Nabi Avcı, “Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah sağlık içinde, huzur içinde nice güzel bayramlarda böyle güzel vesilelerle buluşmayı nasip etsin inşallah. Alpu ve Büğdüz'de gerçekleşen afetle ilgili de geçmiş olsun diyorum. Mala gelen telafi edilir çok şükür herhangi bir kaybımız yok ama İl Başkanımızın da söylediği gibi başta AFAD olmak üzere, valiliğimiz bütün ilgili birimler oradaki vatandaşlarımızın zarar ziyanlarını telafi etmek için gece gündüz çalışıyorlar” dedi.

"Merkez belediyeciliği hariç Eskişehir'de her alanda güzel işler yapıldı"


Prof. Dr. Nabi Avcı, "Sevgili kardeşlerim, Türkiye oldukça hızlı bir tempoyla bir seçim atmosferine doğru gidiyor. Dolayısıyla Teşkilatımız, il başkanımızın da söylediği gibi, biz de seçim çalışmaları seçimin bittiği gün başlar. Bir seçim bitiyor, o akşam seçim çalışmaları başlıyor. Bundan önce de öyle oldu. Bu süreçte emeği geçen, başta kadın kollarımız olmak üzere, gençlik kollarımıza, tüm mahalle başkanlarımıza, sandık kurullarımıza, teşkilat mensuplarımıza, il başkanımıza ve yönetimine, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik. Çok şükür sözünü verdiklerimizi de, Allah'ın nasip etmesiyle imkanlar dahilinde gerçekleştirdik. Eskişehir bu bakımdan göğsümüzü gere gere konuşabileceğimiz bir şehir. Eskişehir'in 10 yıl, 20 yıl önceki halini, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, her alanda... Merkez belediyeciliği hariç, çünkü orada bizim sorumluluğumuz yok, ama ilçe belediyelerimiz de dahil, her alanda Eskişehir'de güzel işler yapıldı elhamdülillah. Daha yapılacak çok şey de var, inşallah bundan sonraki süreçte de eksiklerimizi tamamlarız. Eskişehir'i layık olduğu düzeyin üzerine çıkarmak için yine el birliği ile çalışmaya devam ederiz, ediyoruz" diye konuştu. 

"6 milyondan fazla genç yeni seçmen oy kullanacak... İlk defa oy kullanacak gençler Türkiye'nin 20 yıl önceki halini bilmiyorlar"

Prof. Dr. Nabi Avcı, "Önümüzdeki seçimlerde 6 milyondan fazla genç yeni seçmen oy kullanacak. Dolayısıyla, bundan önceki seçimlerde de bu önemli bir faktördü ama, bu süreçte de sizlere hatırlatmak istiyorum. AK Parti iktidarda 20 yılını tamamlıyor. Önümüzdeki seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençler AK Parti öncesini bilmiyor. İlk defa oy kullanacak gençler 20 yıl önce Türkiye nasıl yönetiliyordu, Türkiye'de ne vardı ne yoktu, yollar ne durumdaydı, okullar ne durumdaydı, hastaneler ne durumdaydı, sağlık hizmetleri nasıldı, bunları bilmiyorlar. Onlar AK Parti'nin sağladığı imkanlar içersinde büyüdüler ve seçmen yaşına geldiler. Öncesini bilmiyorlar. Öncesini bilenler bu mukayeseyi kolaylıkla yapabiliyor. Hastaneye gittiğimizde, Allah muhtaç etmesin... Örneğin Eskişehir için örnek verirsek, Şehir Hastanesi'ne gittiğimizde, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne gittiğimizde, Diş Sağlığı Hastanesi'ne gittiğimizde, geçmişteki muamele ve hizmet kalitesi ile şimdiki muamele ve hizmet kalitesini mukayese etme şansı belli bir yaş grubunda var. 40 yaş üstü kardeşlerimiz bu mukayeseyi yapabiliyorlar. Ama gençler bilmiyorlar" dedi.

"Okullar böyle değildi... Kırtasiyecilerde kitap peşinde koşuluyordu"

Nabi Avcı, "Gençler zannediyor ki, geçmişte de böyleydi, hastaneler geçmişte de böyleydi. Hayır, öyle değildi. Gençlerin mukayese yapma şansları yok. Okullardaki hizmet kalitesi, öğretmen sayısı, sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı... Bu seçimde ilk defa oy kullanacak olan gençler zannediyor ki, hep böyleydi. Okullar açılıyor, açıldığı gün ders kitapları sıraların üzerinde, önümüzdeki dönem yardımcı ders kitapları da sıraların üzerinde... Öyle değildi. Okulların açıldığı günler adeta kabus gibiydi. Öğretmen liste veriyordu, şu kitapları alacaksınız diye. Kırtasiyeciler önünde kuyruklar... Tanıdık kırtasiyeci varsa rica ediyorsunuz, 'Aman matematik gelince bana bir tane ayır, türkçe geldi mi, coğrafya bulamadık'... Kırtasiyecilerde kitap peşinde koşturuluyordu. Şimdi okullar açılıyor, velilerimizin kitap diye bir derdi yok. Yardımcı kitap derdi de kalkıyor" dedi. 

"Eskişehir'e gelen turist sayısı arttı... Neden arttı?"

Prof. Dr. Nabi Avcı, "Bunları neden söylüyorum. Şimdi diyorlar ki, 'Eskişehir'e gelen yerli turist sayısı çok arttı'... Peki neden Eskişehir'e daha çok turist gelmeye başladı? Daha önce yollardan gelmek o kadar kolay geldi. Ankara Eskişehir arasında bir ara, bir otobüs firması tanıtım yaparken 3,5 saatte geliyoruz diye reklam yapıyorlardı. Şimdi 1 saat 15 dakika... İstanbul'dan da, Ankara'dan da, başka şehirlerden de Eskişehir'e gelmek artık çok kolay. İstanbul'da bir semtten bir semte gitmekten daha kolay hale geldi, çok şükür. Şimdi ki gençler zannediyor ki hep böyleydi, hayır böyle değil" diye konuştu. 

"'Kim olsa bu hizmetler böyle gider' diye düşünülmemeli... Tecrübesi, birikimi, hizmet aşkı olmayanlar bu hizmetleri bu kalitede sürdüremez... Bunu yeni seçmen kardeşlerimize anlatmalıyız"


Prof. Dr. Nabi Avcı, "Bunları ne için söylüyorum. Şu uyarıyı yapmak için söylüyorum. Tüm bunlar bir kere yapıldıktan sonra hep iyi şekilde yapılması garanti olan hizmetler değildir. Yani, "böyle gider, bu iş böyle yürür", diye düşünülmemeli. "Bu hastaneler kim olsa aynı hizmeti vermeye devam eder", "Bu okullar aynı şekilde hizmet vermeye devam eder" diye düşünenler hata eder. Bunların bu kalitede sürdürülebilmesi için binlerce emekçi, öğretmen, sağlık çalışanı, yönetici, siyasetçi gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Her gün tekrar tekrar üzerinde çalışılması gereken hizmetlerdir. Onun için "kim olsa bu çarkı döndürür" zannı yanlıştır. Bu bir tecrübe işidir, bu bir birikim işidir, sayın Cumhurbaşkanının da söylediği gibi, bu bir aşk işidir. Hizmet aşkı olmayan bu hizmetleri bu kalitede sürdüremez. Yeni seçmen kardeşlerimize, "siz bilmezsiniz" diyerek değil, başlarına kakmadan, hakikatleri tane tane anlatmalıyız. Anlatalım ki, bu gelmiş böyle gider zannetmesinler. Gerçekten gönülden hizmet aşkıyla çalışanlar olmazsa bu hizmetler yürümez" dedi. 

Prof. Dr. Nabi Avcı,"Tekrar bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm bürokratlara, siyasetçilere ve bu hizmetlerin yürütülmesi için gerekli siyasi zemini oluşturan AK Parti Teşkilatı'na, teşkilatımızın tüm üyelerine, üzerinde bir sorumluluk olmasa bile gönüllü olarak koşturan tüm kardeşlerimize ve siz değerli teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan, vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize, ebediyete intikal edenlere rağmet, hayatta olanlara hayırlı ömürler niyaz ediyorum. Tekrar böyle günlerde buluşmak niyazıyla hürmetlerimi sunuyorum" dedi. 

Zihni Çalışkan: Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz (Detaylar için tıklayın) 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@