Prof.Dr. Nabi Avcı: Hasan Polatkan Havalimanı sorununun çözülmesi nedense birilerini rahatsız etti

AK Parti Eskişehir bayramlaşma programında konuşan Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı: "Hasan Polatkan Havalimanı sorununun çözülmesi nedense birilerini rahatsız etti"

SİYASET 04.05.2022, 17:50 05.05.2022, 18:11
Prof.Dr. Nabi Avcı: Hasan Polatkan Havalimanı sorununun çözülmesi nedense birilerini rahatsız etti

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı'nın düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, konuşmasında Hasan Polatkan Havalimanı'na da değindi. 

"Bu konunun çözülmesi, birilerini nedense çok fazla rahatsız etti... İstiyorlardı ki orası atıl duruma düşsün"

Hasan Polatkan Havalimanı'nda sorunun çözüldüğünü ifade eden Prof.Dr. Nabi Avcı, şunları kaydetti:"Bu konunun çözülmesi, birilerini nedense çok fazla rahatsız etti. Bu kadar net çözümler olması... İstiyorlardı ki hakikaten orası atıl duruma düşsün. Güya bu dönemde Hasan Polatkan Havaalanını kapatılsın. Onlar da bunun tadını çıkarsınlar. İstismarını yapsınlar."

"Fırsat vermedik... Cumhurbaşkanımızla görüştük ve meseleyi çözdük"

Nabi Avcı, "Fırsat vermedik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüştük. Daha sonra Cumhurbaşkanımızla görüştük ve meseleyi çözdük. Bugün, Belçika'dan bir vatandaşımız aradı, mesajını gönderdi. Oradaki vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin temsilcisi. Uçuşlar başladı mayıs ayı itibariyle herkes planlarını yaptı. 1 Mayıs'tan itibaren Hasan Polatkan'da her şey eski durumuna geldi" dedi.

"Belçika'daki teşekkür ediyor, Eskişehir'deki hâlâ dedikodu yapıyor"

Nabi Avcı, "Belçika'daki teşekkür ediyor, Eskişehir'deki hala ne oldu, niye olmadı? Dedikodusu yapıyor. Onun için bunları da biz gittiğimiz yerlerde siz de gittiğiniz yerlerde anlatın. Sorun çözüldü çok şükür" diye konuştu.

"Eskişehir'e hizmetler devam ediyor... Bundan sonra da isteseler de, istemeseler de devam edecek"

Nabi Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanına çok teşekkür ediyoruz. Her sorunumuzun çözümünde katkıda bulunan başta Cumhurbaşkanımıza ve bütün ilgili bakanlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir'e hizmetler aksamadan devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. İsteseler de devam edecek İstemeseler de devam edecek" dedi. 

"Odunpazarı Belediyesi'nin sorunların çözümünde nasıl ayak sürüdüğünü anlattık"

Nabi Avcı konuşmasında ayrıca Huzur, Erenköy ve Karapınar mahallerindeki gecekondu önleme bölgeleri ile ilgili sorunların yıllardır belediye tarafından sanki TOKİ tarafından engelleniyormuş gibi bir algı yaratılarak bugüne kadar söz konusu bölgede hiçbir şeyin yapılmadığını söyledi.

Nisan ayında AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan ile birlikte TOKİ Başkanını ziyaret ettiklerini anımsatan Avcı, şunları söyledi: "Özellikle Odunpazarı bölgesinde yaşanan sorunları, Odunpazarı Belediyesi'nin bu sorunların çözümünde nasıl ayak sürüdüğünü ama bunu yaparken aynı zamanda nasıl bütün kabahati TOKİ'nin üzerine attığını, TOKİ'nin engelleme yaptığı gibi bir algı uyandırmaya çalıştığını anlattık. Onlarda biliyor zaten. Neticede vardığımız nokta zaten Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan bunu gerek Odunpazarı, gerekse de Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarındaki konuşmasında ayrıntılı olarak anlatıyor ama Eskişehir basınının büyük bir bölümü kim kiminle fotoğraf çektirmiş, kim kiminle çektirmemiş... Kim kime teşekkür etmiş dedikoduları ile fazla meşgul olduğu için bu tür konulara pek alaka göstermiyor. Halbuki Murat Özcan'ın belediye meclislerinde yaptığı konuşmaları yayınlasalar ayrıntılı olarak okusalar önce neyin ne olduğunu önce onlar anlayacaklar sonra Eskişehir halkına anlatacaklar. Ama biz anlatıyoruz."

"Anlatacağız ki kimse onun bunun sırtından algı operasyonu yapamasın"

Milletvekili Avcı, bayramdan sonra Huzur, Erenköy, Karapınar'da doğrudan doğruya mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geleceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki toplantılarımız da TOKİ ne diyor? Biz ne diyoruz? Halk ne diyor? Belediye ne diyor? Bunları enine boyuna halkımıza anlatacağız. Anlatacağız ki kimse onun bunun sırtından algı operasyonu yapamasın. Halk ne diyorsa, Karapınar, Huzur, Erenköy'de halk ne diyorsa onların dediği olacak. TOKİ'nin dediği de olmayacak. Zaten TOKİ'de bir şey demiyor. TOKİ 'siz ne istiyorsanız ben ona hazırım' diyor. Ama bu tür mazeretleri ortadan kaldırmak için biz bunları halkımıza mahalle sakinlerimize tane, tane toplantılarda anlatacağız."

Emine Nur Günay: TOKİ'nin Odunpazarı'ndaki projesini engelleyemediler, başlıyoruz (Detaylar için tıklayın)

AK Parti Eskişehir'de bayramlaşma buluşması 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@