banner163

Prof.Dr. Nabi Avcı: Kutlarken tarihi gerçekleri de okumalıyız

Sivrihisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yılı töreninde konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı gençlere seslendi: Tarihi günleri coşkuyla kutlarken tarihi gerçekleri de okumalarla gündeme almak gerekir.

SİYASET 21.09.2021, 10:55 21.09.2021, 11:03
Prof.Dr. Nabi Avcı: Kutlarken tarihi gerçekleri de okumalıyız

Sivrihisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yılı nedeniyle Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlama Programı’na katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Zaimağa Konağı ziyaretinin ve 100. Yıl Zafer Korteji ve Resmi Tören’in ardından gerçekleşen Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, , Zaim Ağa Konağı'nda yaptığı düzenlemelerle tarihî hatıraya sahip çıkan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü’ye ve ekibine teşekkür etti.

"Tarihî günleri coşkuyla kutlarken tarihî gerçekleri okumalarla gündeme almak gerekir"

Tarihî günleri coşkuyla kutlarken, gençlerin, öğrencilerin tarihî okumaları da gündemlerine almaları gerektiğini vurgulayan Avcı, Atatürk’ün İstiklal Harbi’ne dair değerlendirmelerini içeren Nutuk’ta geçen Sivrihisar’la ilgili alıntılara da değindi.

Zaimağa Konağı'ndaki o toplantıyı hatırlattı... "O tarihi toplantıda..."

24 Mart 1922’de, Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun üzerinden 6 ay geçtikten sonra, Bakanlar Kurulu’nun Ankara dışında ilk toplandığı yer olan Zaimağa Konağı’nın sadece İtilaf Devletlerinin gündeme getirdiği ateşkes şartlarının görüşüldüğü yer olmakla kalmadığını; o tarihî toplantının bir üslup, bir kural, bir ilkenin nasıl hayata geçirildiğinin de güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nabi Avcı, böyle müstesna bir toplantıya ev sahipliği yapan Zaimağa Konağı’nın çetin kış şartlarında Sovyet Rusya Büyükelçisi ile Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni de ağırlamasını örnek olarak gösterdi.

"Sivrihisarlıların o şartlarda para toplayıp uçak alması haklı bir övünç kaynağıdır"

Her ilimizin, her ilçemizin kurtuluş hikâyelerinin birbirinden kıymetli olduğunu ifade eden Nabi Avcı, Sivrihisarlıların o yokluk şartlarında 4 bin lira para toplayarak bir uçak alınması için Millî Müdafaa Vekâleti’ne vermelerinin Sivrihisarlılar açısından haklı bir övünç kaynağı olduğunu ifade etti.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, 100. Kurtuluş Yıldönümü vesilesiyle, bu uğurda can veren şehitleri, gazileri, askerleri, emeği geçen devlet adamlarını, askerî ve mülkî erkânı rahmetle, minnetle yâd ettiğini belirtti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@