Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği gibi "Hayra vesile oldu"

Prof.Dr. Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı hakkında yanlış algı yaratmaya çalışan kampanyaya son noktayı koyarken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında yıllardır uygulanan yasaklara da dikkat çekmiş, "Umarımız bu dezanformasyon bir hayra da vesile olur, o parklardaki yasaklar da kalkar" demişti. Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği oldu, Eskişehirliler o parklardaki bir yasaktan kurtuldu.  

SİYASET 08.06.2022, 12:48 08.06.2022, 13:27
Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği gibi "Hayra vesile oldu"

Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı'nın Dede Korkut Parkı'nda yoganın yasak olduğu yönünde yanlış algı yaratmaya çalışan kampanya, Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği gibi Eskişehirliler için hayırlı bir işe vesile oldu. "Yoga yasağı" diye sunulan dezanformasyon Türk Dünyası Vakfı parklarının Eskişehir'deki en özgür parklar olduğunu tescillerken, Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında yıllardır uygulanan saçma yasakları da gündeme taşımıştı.

Prof.Dr. Nabi Avcı'nın "Umarız bu vesileyle Büyükşehir Belediyesi'nin parklarındaki o yasaklar da kalkar" sözü sonrasında Büyükşehir Belediyesi, çimlere örtü sermenin bile yasak olduğu parklarda spor etkinlikleri düzenlemeye başladı.Vatandaşlar artık o parklarda da çimenlere özgürce örtülerini serip spor yapabiliyor.

Vatandaşlar şimdi Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında uygulanan piknik yapma yasağı, evcil hayvanla girme yasağı, kamp sandalyesi ile oturma yasağı gibi diğer saçma ve çağdışı yasakların da kalkmasını istediklerini söylüyor. 

Türk Dünyası Vakfı parklarındaki özgürlük tescillenmiş, Büyükşehir Belediyesi parklarındaki yasaklar gündeme taşınmıştı 


Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'e kazandırdığı Dede Korkut Parkı'nda yaşanan bir olay sosyal medyada "Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmak yasak" şeklinde bazı çevrelerce sosyal medya ve haber kanallarında sunulmuştu. Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı ise yaptığı açıklamada, Dede Korkut Parkı'nda hiçbir zaman böyle bir yasak olmadığını ve olmayacağını belirterek, Dede Korkut Parkı'nın Eskişehir'in en özgür parkı olduğuna da dikkat çekmişti. Prof.Dr. Nabi Avcı, açıklamasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park ve Sazova Parkı başta olmak üzere parklarında yıllardır uygulanan piknik yapma yasağı, çimlere örtü serme yasağı, evcil hayvanla girme yasağı gibi çağdışı yasakları da hatırlatmış ve Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'e kazandırdığı ve ilgilendiği Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı'nda böyle yasakların olmadığının altını çizmişti. Prof.Dr. Nabi Avcı ayrıca, "Umarız Dede Korkut Parkımız ile ilgili yaratılmak istenen bu dezanformasyon hayırlı bir işe de vesile olur ve Büyükşehir Belediyesi'nin parklarındaki o yasaklar da kalkar" demişti. 

Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği gibi hayırlı bir işe vesile oldu: Büyükşehir'in parklarında artık çimenlere örtü sermek, spor yapmak serbest!

Prof.Dr. Nabi Avcı'nın dediği gibi yaşanan olay Eskişehirliler için hayırlı  bir işe vesile oldu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çimlere örtü sermenin bile yasak olduğu bazı parklarında spor etkinlikleri düzenlemeye başladı.

Eskişehirliler yıllardır evlerinin dibindeki parklarda çimenlere örtü serip oturamıyordu

Evlerinin dibindeki parklarda yıllardır Büyükşehir'in yasağı nedeniyle çimlere örtü serip yoga veya diğer sportif etkinlikleri yapamayan vatandaşlar özgürlüğe kavuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haftanın 4 gününe yayılacak spor etkinliklerinin belli saatlerde yapılacağı belirtilirken,  bu durum artık söz konusu parklarda çimlere örtü serme yasağı da kalktı şeklinde yorumlandı. 

Büyükerşen diğer yasakları da kaldıracak mı?

Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında uygulanan piknik yapma yasağı, evcil hayvanla girme yasağı, kamp sandalyesi ile oturma yasağı gibi çağdışı yasakların da kalkıp kalkmayacağı merak ediliyor.  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bu konuda açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@