Prof.Dr. Nabi Avcı: Yazılıkaya yolu, hocaların konuşarak anlaşacağı sözümün kanıtı oldu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve TBMM Müşaviri Fatih Dut ile birlikte medyamidas.com'u ziyaret etti. Prof.Dr. Nabi Avcı gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 21.09.2022, 10:57 23.09.2022, 16:12
Prof.Dr. Nabi Avcı: Yazılıkaya yolu, hocaların konuşarak anlaşacağı sözümün kanıtı oldu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve TBMM Müşaviri Fatih Dut ile birlikte medyamidas.com'u ziyaret etti. Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu ve medyamidas.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Atikel ile Eskişehir'e dair fikir alışverişinde bulunan Prof.Dr. Nabi Avcı, gündeme dair sorularımızı da yanıtladı. 

"2011'de 'Hocalar savaşmaz, konuşarak anlaşır' demiştim... Yazılıkaya'nın gündeme gelmesi de iyi oldu"

Yazılıkaya yolunun yapılması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin İller Bankası'ndan alacağı kredinin onaylanması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kendisine yazılı açıklama ve meclis toplantısında da iki defa teşekkür etmesi ve konunun kamuoyunda dikkat çekmesi ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Prof.Dr. Nabi Avcı, "Böyle bir yolun yapımına katkı vermemiz çok anlaşılabilir bir şey aslında. Hem de herkesin paylaştığı bir konu olarak gündeme gelmesi de iyi oldu. Frig Vadisi bölgesi ve Yazılıkaya ile ilgili duyarlılığın yaygınlaşmasına katkısı da olduğunu düşünüyorum. Yılmaz Bey'in teşekkür etmesi de gayet insani bir şeydir. 2011'de ilk milletvekili adayı olduğumda, hatırlarsınız Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etmiştim. Bazı gazeteler "Hocalar savaşı başlıyor" tarzında manşetler atmışlardı. Ben de onlara atıfta bulunarak "Hocalar savaşmaz, konuşarak anlaşırlar" demiştim. Konuşarak çözdüğümüz başka sorunlar da var şimdiye kadar. Sadece benim inisiyatifimle değil, karşı taraftan da bu tür şeyler geliyor. Bazı şeyler de çözülemeyebilir, ama illa çözülmedi diye savaşacak halimiz de yok. O zaman da kamuoyunun takdirine bırakılır. Seçimler gelir, herkes bunları değerlendirir" dedi.  


"Asıl garipsenmesi gereken teşekkürün bu kadar özlenmiş olması... Normal, olması gereken de bu değil mi"


Prof.Dr. Nabi Avcı, "Asıl garipsenmesi gereken, teşekkürün bu kadar özlenmiş olması diye düşünüyorum. Siyasette rakip olanların birbirlerine teşekkür etmesinin veya birbirlerine bazı konularda yardımcı olmasının yadırganması iyi bir şey değildir. Siyasetteki kutuplaşmadan şikayet ederken, siyasetçilerin birbirine teşekkür etmesi de yadırganmamalı ve normal karşılanması gerekir. Normal, olması gereken de bu değil midir" dedi. 

"Eskişehir tarihi boyunca almadığı hizmetleri aldı"

Prof.Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'de son yıllarda yapılan yatırımlar ve yaşanan gelişmelerle ilgili de "Eskişehir'in son 20 yılda, kendimin bizzat içinde olduğum ve yakından bildiğim son 12 yılda, Eskişehir tarihi boyunca almadığı hizmetleri aldı. Ve bunları alırken birilerinin Ankara'ya gidip masaya vurması gerekmedi. Bunlar belli bir ikna, program süreçlerinden sonra pekala yapılabilir işlerdi ve pekala da yapıldı. Şimdi herkes Eskişehir'e bin yıldır hızlı tren çalışıyormuş zannediyor ama, Eskişehir'de hızlı trenin 10-12 yıllık bir hikayesi var. Eskişehir'de eğitim hizmetlerinin nereden nereye geldiğini Milli Eğitim Müdürlüğümüz rakamlarla açıklıyor, bunlara yeterince dikkat edilmiyor. Okul sayıları, öğretmen sayıları, öğrenci başına derslik sayıları, öğrenci başına düşen öğretmen sayısı ne durumda, okullardaki hizmet kalitesi ne durumda... Ölçülebilir, niteliksel artışlar var. Ama bunlar gözmezlikten gelinebiliyor. Sağlıkta bir pandemi dönemi yaşadık.Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne bir ek bina yapıldı. Ek bina diyoruz ama 800 yataklı yeni bir hastane ilave edildi aslında. 1081 yataklı başlayan, şimdi 1200 yatağa çıkan Eskişehir Şehir Hastanesi olmasaydı, bunlar olmasaydı, Eskişehir'de stadyumda sahra hastaneleri açmak zorunda kalırdık. Başka ülkelerdeki gibi çadırlar kurulurdu. Örneğin Eskişehir'deki Şehir Hastanesi komşu iller için de bir kazanç oldu. Bilecik'ten, Kütahya'dan, Afyonkarahisar'dan, hatta Ankara'dan, Sakarya'dan gelen hastalar oluyor" dedi. 


"Biz Şehir Hastanesi'ndeki yatan hastalara soruyoruz... Yüzde 98'i memnunuz diyor"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Eskişehir Şehir Hastanesi diğer şehir hastaneleri arasında da seçkin bir yere sahip. Yapılan ölçümlerde hizmet kalitesi bakımından Eskişehir hakikaten en üst seviyede. Bunu söylediğimde, 'Sokaktaki adama soralım, bakalım memnunlar mı' diyenler oluyor. Benim söz ettiği ölçümler orada yatan hastalarla ilgili ölçümler. Şehir Hastanesi'nde yatan hastalardaki memnuniyet oranı yüzde 98'e ulaşmış. Müracaat süreçlerinde, randevularda yaşanan aksaklıklar olmuyor mu, elbette oluyordur. Ama benim söz ettiğim hastanenin içinde verilen hizmet kalitesinden söz ediyoruz. Öteki sıkıntıların da elbette düzeltilmesi gerekiyor, içerideki hizmet kalitesi ile uyumlu bir hale getirilmesi gerekiyor. Ama orada şöyle bir nokta da var. Aile Hekimliği uygulamasını maalesef vatandaşlarımız çok fazla içselleştiremedi. Pekala, Aile Hekimliği ile çözülebilecek birçok şikayetler doğrudan Şehir Hastanesi'ne yönlenebiliyor. Ama öyledir diye bunları görmezden gelemeyiz elbette. Bir şekilde çözülmeli. Birinci kademe sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızı daha iyi bilgilendirmeliyiz. Eksikliklerin giderilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Eskişehir'in iki üniversitesi vardı, şimdi üç üniversitesi var. Yurt kapasitesi konusunda çok ciddi artışlar gerçekleştirildi, yeni yurtlar yapıldı" dedi. 


"İnönü'yü Türk Dünyası Hava Sporları Gençlik Merkezi haline de getireceğiz inşallah"


Prof.Dr. Nabi Avcı, ayrıca, "Eskişehir'de merkez için sağlık, ulaşım, eğitim gibi alanlarda yapılacak birçok şey aslında yapıldı, halen de yapılıyor. Ama Eskişehir'in ilçelerinde halen değerlendirilmesi gelen büyük bir potansiyel var. Örneğin eskiden beri söz ettiğimiz, Türk Dünyası Vakfı projeleri içinde çok önem verdiğim şeylerden biri de İnönü'deki Türk Hava Kurumu tesisinin Türk Dünyası Hava Sporları Gençlik Merkezi haline getirilmesi. Sayın Kadir Bozkurt'un da o konuda önemli hazırlıkları var. Sayın Binali Yıldırım da, Aksakallılar Heyeti Başkanı olunca ona da söyledim. İnönü'yü Türk Dünyası Hava Sporları Gençlik Merkezi haline getirebileceğimizi ve çok ciddi bir potansiyel olduğunu. Aynı şekilde Sivrihisar'da bu potansiyel var. En son yapılan Sivrihisar Hava Gösterileri de ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu bir kez daha gösterdi. Oradaki havaalanı da devreye girebilir. Tüm ilçelerimizin kendine göre çeşitli alanlarda büyük potansiyelleri var bunların harekete geçirmek için çalışıyoruz. Sarıcakaya, Mihalgazi, Beylikova... Beylikova'da yapılanlar az buz işler değil. Sulama ile ilgili büyük projeler yapıldı, başka yerlere de örnek olabilecek güzel bir mühendislik çalışması da yapıldı" dedi. 


"Sivrihisar topyekün bir ilçenin nasıl restore edilebileceğinin çok güzel bir örneği"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Mesela Sivrihisar ilçemizde de son dönemde yapılan çalışmalar topyekün bir ilçenin nasıl restore edilebileceğinin çok güzel bir örneği. Az buz bir iş değil. Benzer projeler diğer ilçelerimizde de var" dedi. 


"'Yeni Atatürk Stadyumu' ismi için söz vermedim, bilgi verdim... Ama öyle tahmin ediyorum ki..."


Prof.Dr. Nabi Avcı, son dönemde bazı açıklamalarla yeniden gündeme getirilen yeni stadyumun ismi meselesi konusunda da, "Burada bir yanlışlık var. 'Nabi Avcı söz verdi, neden yeni stadyumun adı halen Yeni Atatürk Stadyumu olarak tescil edilmedi' şeklinde söyleniyor. Bu doğru değil. Birincisi, Nabi Avcı bir söz vermedi. Nabi Avcı bir bilgi verdi. Yeni Atatürk Stadyumu isminin konulabileceğini Gençlik ve Spor Bakanı ile yapılan görüşmeye istinaden söyledim ben. Oraya tescili yapacak imza sahibi ben değilim. Bu ne zaman gerçekleşir? Benim tahminim iki nedenle gecikiyor. Birincisi, birileri devreye girmiş olabilir ve stadyumun isim hakkının satılması için bekleniyor olabilir. Yeni Atatürk Stadyumu dedikten sonra, oraya bir markanın adını devamına Atatürk diyerek diyemezsiniz. Bu bir duyum değil, sadece sorduğum bir soru. Ama asıl tahminim, sayın Cumhurbaşkanımız zaman zaman illere gidiyor ve toplu açılışlar yapıyor. Önümüzdeki aylarda muhtemelen Eskişehir de programında olacak ve muhtemelen Gençlik ve Spor Bakanlığı bunu Cumhurbaşkanına açıklatmak istiyor olabilir. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız Eskişehir'e son geldiğinde maalesef hiçbir yatırımı gezme fırsatı olmadı. Ne Millet Bahçesi'ne gidebildi, ne yeni İl Halk Kütüphanesi'ne... Öyle tahmin ediyorum ki, Eskişehir'e geldiğinde açıklayacağı şeylerden biri de bu olabilir. Bu da çok anlaşılabilir bir şey" dedi. 


"ESOGÜ'deki İnme Merkezi diğer şehirlere de hekimler kazandırdı... Şimdi yanına yeni bir merkez daha geliyor"


Prof.Dr. Nabi Avcı, Türkiye'de ilk olarak kurulan Eskişehir Osmangazi  Üniversitesi İnme Merkezi'ndeki çalışmalara da değinerek, "Şimdi buaradan yetişen hekimler Türkiye'nin birçok yerinde hizmet veriyorlar. İnme vakalarında ilk 6-7 saat çok önemli. O yüzde Türkiye'nin her yerinde en geç 3-4 saatte ulaşılabilecek merkezler kuruluyor. Eskişehir'deki İnme Merkezi de adeta bir kuluçka merkezi gibi çalıştı, birçok hekim burada eğitimler aldı. Şimdi diğer şehirde de görev yapıyorlar. Azerbaycan'dan da eğitim almak için yeni bir ekip geliyormuş. Prof.Dr. Atilla Özcan Özdemir'den yeni bir bilgi de aldık. Yeni rektörümüz de sağ olsun yakın ilgi gösteriyor. İnme Hastaları için Özelleştirilmiş Araştırma ve Uygulama Merkezi de kurulacak ve iki merkez işbirliği içinde çalışacak. İnme Merkezi, inme geçiren hastaları tedavi ediyor. Yeni kurulacak merkez ile inme geçirme ihtimali olanları tarayan, önleyici tıp hizmetini sunacak bir merkez kurulması isteniyor" dedi. 

"Eskişehir en güvenli şehirlerden... Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Emniyet Teşkilatımıza çok teşekkür ederiz"

Eskişehir'in en güvenli şehirler arasında da en üst sıralarda olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Prof . Dr. Nabi Avcı, "Eskişehir'in güvenli bir şehir olmasında önemli rol oynayan sayın Eskişehir Valimize, Eskişehir Emniyet Müdürümüze, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm kolluk kuvvetlerimize de çok teşekkür ederiz. Sayelerinde Eskişehirliler güvenli bir şehrin huzurunu yaşıyorlar" dedi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@