banner163

Selçuk Bayraktar'dan büyük tepki: Ne yalandan utanıyor, ne iftiradan usanıyorlar

TEKNOFEST ile ilgili bugün Birgün gazetesinin yayınladığı haber ve iddialara T3 Vakfı'ndan cevap gelirken, Selçuk Bayraktar da çok sert tepki gösterdi... "Ne yalandan utanıyorlar, ne de iftiradan usanıyorlar"

SİYASET 21.08.2021, 16:13 21.08.2021, 16:39
Selçuk Bayraktar'dan büyük tepki: Ne yalandan utanıyor, ne iftiradan usanıyorlar

Birgün gazetesinin yayınladığı ve Cumhuriyet gazetesinin de yer verdiği haberde, TÜBİTAK'ın TEKNOFEST için bu yıl 7,6 milyon TL harcadığı, TÜBİTAK'tan Teknofest'e e T3 Vakfı'na milyonlarca lira aktarıldığı ileri sürüldü, festival ile ilgili ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi. 

T3 Vakfı'ndan açıklama: TÜBİTAK Vakfımıza herhangi bir ödeme yapmıyor, para aktarmıyor

T3 Vakfı söz konusu iddialara sosyal medyadan yapılan bir açıklama ile cevap verdi. Aşağıda tam metnini okuyabileceğiniz açıklamada, "İftiralarla hukuk önünde hesaplaşmayı sürdüreceğiz. Biz iftiralara cevap vermekten, tazminat davaları kazanmaktan bıktık, bu iftiracılar yalan söylemekten usanmadılar" denildi. 

Selçuk Bayraktar'dan sert tepki: Ülkeye faydalı bir iş yapalım desek, aynı fütursuz enerjiyi bulamazsın!

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu habere sert tepki göstererek, "Bir anlayış var ki maalesef; Ne yalandan utanıyor, ne de algı ve iftiradan usanıyor. "Gelin el ele ülkemize faydalı bir iş yapalım” desen; Aynı fütursuz hevesi, usanmaz enerjiyi maalesef bulamazsın! Hayat kısa. Onu iyiye, doğruya, güzele, faydalıya harcarken yorulmalı..." dedi. 

Karşı taraf diretti... Muhabir Arı'dan açıklama  

Öte yandan haberi yapan Birgün gazetesi muhabiri İsmail Arı da, sosyal medya hesabından, "Ortada ne bir yalan ne de bir iftira var. Kamu İhale Bülteni'nde açıklanan ve herkesin ulaşabileceği ihale sonuçları bunları. "Dokunan yanar" hesabı ne zaman bir haber yapsak önce trol saldırısı, ardından küfürler, hakaretler yağmaya başlıyor" paylaşımında bulundu, ihalelerle ilgili görüntüler paylaştı. 

Bakan Varank'dan da tepki 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, yaptığı paylaşımda tepki göstererek, "Azıcık namusları olsa, geçen sene tekzip edilmiş yalanı aynen piyasaya sürmezler. TÜBİTAK bu yarışmayı 16 yıldır düzenliyor. Her bir kuruşunu da yarışmaya katılan gençler için harcıyor. İstediğiniz kadar yırtının, size rağmen o gençlere yatırım yapmaya da devam edecek" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@