Tambova: Mevcut başkanla görüntü veren iktidar milletvekili...

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova'dan Eskişehir ile ilgili çok konuşulacak açıklama: Mevcut başkanla görüntü veren iktidar milletvekili...

SİYASET 24.06.2021, 15:01 24.06.2021, 15:56
Tambova: Mevcut başkanla görüntü veren iktidar milletvekili...

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Eskişehir'de son birkaç gündür yaşanan yoğun yağışlarla ilgili yaptığı açıklamada, çok konuşulacak bir hatırlatmada da bulundu. Tambova, açıklamasında, "Mevcut başkanla yan yana gelip, gayet samimi bir şekilde basına görüntü veren ve adeta buradan birilerine mesaj ileten milletvekilleri, acaba seçimde hangi adaya oy verdiler diye insan merak ediyor" sözlerine yer verirken, bu sözler 29 Mart 2019 seçim gününde AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile basına verdiği fotoğrafı akıllara getirdi... 

"Bu, olayın yalnızca bir yönü..."

Dilara Tambova açıklamasında,  "Bir süredir şehrimizde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde yağan ve ulaşım dahil, pek çok açıdan hayatı olumsuz etkileyen aşırı yağışların; bir de kamuoyunda çeşitli şekilde yorumlanması durumu var. Tabi ki yağışlar; başta ekili alanlar olmak üzere, toprak ve barajlar için çok önemli ve önümüzdeki yıllarda,  dünyayı ve ülkemizi bekleyen kuraklık göz önüne alınacak olursa, şükür edilmesi gereken bir olaydır. Eskilerin tabiri ile rahmet yağıyor diye sevinmekteyiz. Ancak, bu olayın yalnızca bir yönü.." dedi. 

"Altyapı yetersizliği nedeniyle şehir göle dönüyor"

Tambova ayrıca, "Elbetteki aşırı yağışların, başta trafik olmak üzere; bizim gibi altyapısı zayıf şehirlerde, yerleşim alanları açısından bir çileye dönüşmesi kaçınılmazdır. Nitekim Eskişehir’de birkaç gündür hayatı olumsuz etkileyip, trafiği felce uğratan, araçların ve hatta tramvayın bile işleyişini güçleştiren manzaralar yaşanmakta ve altyapı yetersizliği nedeniyle şehir adeta göle dönmektedir" diye konuştu. 

"Bu isyan Büyükşehir Belediye Başkanının umurunda bile değil, haklılık payı da var"

Tambova yazılı açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: "Doğal olarak, vatandaşlar isyan etmiş ve ülkede iktidar! Ama Eskişehir’de muhalif (sözde) olan partinin temsilcileri de bu isyana ortak olmuşlarıdır. Kime isyan edilmekte? Büyükşehir Belediye Başkanına; peşinen söyleyelim ki bu isyanlar belediye başkanın umurunda bile değildir. Çünkü o da, iktidar temsilcilerinin ulusal siyasetteki taktiğini uygulamakta ve kentle ilgili en ufak bir eleştiri söz konusu olduğunda sandığı işaret etmektedir. Kendine göre haklılık payı da vardır. Çünkü beşinci dönemdir hala alamadığınız büyükşehir belediyesini, kazanmak istediğinize; artık kendi tabanınız, kendi medyanız ve kendi seçmeniniz bile inanmamaktadır."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın, 29 Mart 2019 seçim günü CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile basına verdiği bu poz çok konuşulmuştu... 

"Mevcut başkanla yan yana basına görüntü veren iktidar milletvekili hangi adaya oy verdi, insan merak ediyor"

Tambova, "Sizler de; böyle bir yeterlilik, kararlılık ve dayanışma görmüyor olmalılar ki, artık onlar da umudunu yitirmiş ve partililerinin teslimiyetini sineye çekmek durumunda kalmışlardır.  Bu vaziyete bakıldığında ise kendi milletvekillerinin bile desteklemediği büyükşehir adayının, mevcut başkan karşısında yapacağı fazla bir şey de yoktu aslında. Mevcut başkanla yan yana gelip, gayet samimi bir şekilde basına görüntü veren ve adeta buradan birilerine mesaj ileten milletvekilleri, acaba seçimde hangi adaya oy verdiler diye insan merak ediyor. Doğal olarak, bu manzarada; feveranınızı ve isyanınızı, seçilmiş belediye başkanı çok da ciddiye almayacaktır" dedi. 

"Eskişehir halkına bir tavsiyem var"

Tambova açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Naçizane! Eskişehir halkına bir tavsiyem olacak, boşuna isyan edip kendinizi üzmeyiniz. 2024’e kadar kim bilir kaç defa yağmur yağar, kaç evi  ve işyerini su basar, kaç mağduriyet yaşanır bilemem. Bildiğim tek şey! Sizin feryadınızı duyan ya da umursayan bir kişi bile yok bu şehirde. Bizzat sizin oylarınızla ve sizi temsilen seçilmiş olan kişiler anlaşılan odur ki, kendi gelecek kaygılarına düşmüşler ve daha çok nakdi işlerle meşguller. Bu sebeple; Eskişehir’i sel bile götürse, hiçbir seçilmiş kişinin umurunda dahi olmayacaktır."

"Yağmur Allah'ın hikmetidir, ama bizim başımızdaki fırtına"

Tambova, "Eskişehir “öz” Eskişehir’lilere emanet edilmediği sürece; herkes kendi şan ve şöhretine, ticaretine bakar. Bu şehirde; kentin geleceğini düşünüp, sorunlara çözüm üretmeyen, seçilmişler ve atanmışlar dâhil; Öz Eskişehir’li olmayan yönetici istemiyoruz. Birileri güç mücadesi veriyor diye bu kavgayı bitirmek adına, dışarıdan atanan yönetici de istemiyoruz. Eskişehir; binlerce yıllık tarihi ve kültürü olan kadim bir şehirdir ve  bu soyguncu, kayırmacı, düzeysiz kavgalar içinde olan, salt menfaati uğruna yaşayıp; bu şehri, kendi hırslarına kurban eden kişilerden bir an evvel kurtulması elzemdir. Yağmur Allah'ın hikmetidir ancak, bizim başımızdaki esas fırtına! Bu kerameti kendinden menkul kişilerdir. Yağışlardan olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Yorumlar (1)
Emre Ergamalı 3 yıl önce
Belediye başkanları menfaat peşinde mi?
Diye sorası geliyor, insanın..

Gelişmelerden Haberdar Olun

@