TTB Başkanı Fincancı'nın TSK iddialarına büyük tepki!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Ficancı'ya büyük tepki!

SİYASET 20.10.2022, 12:26 20.10.2022, 13:25
TTB Başkanı Fincancı'nın TSK iddialarına büyük tepki!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Ficancı'ya AK Parti ve Beştepe'den tepki var.

ÖMER ÇELİK: ALÇAK İFTİRA ŞEBEKESİNİN BİR PARÇASI 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır." dedi.

Bu çevrelerin terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalıştıklarını da vurgulayan Çelik, "PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar" ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeleyi hukuki ilkelere ve standartlara bağlı bir şekilde yürüttüğünün de altını çizen Çelik, "TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir" dedi.

ALTUN: TERÖR ÖRGÜTÜ İLE AYNI YOLUN YOLCUSU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Altın açıklamasında, "Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarının kara propaganda faaliyetlerinin bir yenisine, Türkiye ve kimyasal silahları yan yana getirme çabasına şahit oluyoruz" dedi.

Altun, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şanlı Silahlı Kuvvetlerine ve onun kahraman mensuplarına atılan bu iftiranın da kimler tarafından desteklendiğini, hangi sivil görünümlü militan yapıların bu kara propagandaya ortak olduğunu milletimiz de biz de gayet iyi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çok iyi biliyoruz ki bu iftiralara destek veren de bunlarla aynı statüdedir, aynı kefededir, terör örgütü ile aynı yolun yolcusudur" diyen Altun, şöyle devam etti:

"Arkasına saklanmaya çalıştıkları maskeler gerçek yüzlerini artık gizleyememektedir. PKK ve uzantılarının kaynağı olduğu bu karalama faaliyetlerinin dozajının her geçen gün artmasının sebebi de her gün inlerine girerek terör örgütünü bitme noktasına getirmiş olmamızdır.

Biz terörle mücadelemizi her alanda sürdürecek, terör örgütlerinin ülkemize karşı gerçekleştirmeye çalıştığı manipülasyon, dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine geçit vermemek için çalışmaya devam edeceğiz."

İBRAHİM KALIN: TERÖRÜ AKLAMAYA VE ESTETİZE ETMEYE ÇALIŞANLARIN BEYHUDE ÇABASIDIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır" ifadelerini kullandı.

Kalın, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddialarına tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek."

Milli Savunma Bakanlığı: Yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışları

Milli Savunma Bakanlığı tarafından kimyasal silah iddiaları hakkında yapılan açıklamada, “Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından kimyasal silah kullanımı iddialarına yönelik yazılı bir açıklama yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmatları kullanmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi artan bir şiddet ve tempoda azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘kimyasal silah’ kullanıldığına' yönelik iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekât ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihi, dinu ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabaları kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Teröristler için adalete teslim olmaktan başka çare yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@