banner163

Türkiye bu haberle çalkalanıyor

Türkiye bu haberle çalkalanıyor... Yılmaz Büyükerşen ve eşi Seyhan Büyükerşen, kaçak villa iddiası ile gündemde...

SİYASET 12.01.2021, 12:03 12.01.2021, 15:38
Türkiye bu haberle çalkalanıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve eşi Seyhan Büyükerşen ile ilgili bir iddia bir anda ülke gündemine oturdu. 

Yeni Şafak'ın yayınladığı, AHaber, Haber 7, Takvim gibi yayın organlarında da yer alan ve bir anda sosyal medyanın da gündemine oturan haberde, Yılmaz Büyükerşen ve Seyhan Büyükerşen ile ilgili kaçak villa yaptırdıkları iddiası ortaya atıldı. 

Kaçak villa iddiası gündemde

Yeni Şafak'ın haberinde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in 2019’da kaçak inşa edilen bir villayı imar affından faydalanmak için 2017’de inşa edilmiş gibi gösterdiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uydu görüntülerini incelemesi ile 2019 yılında inşa edildiği belirlenen ve yargının da ‘kaçak’ olduğu yönünde karar aldığı villanın yıkılmasının gündemde olduğu belirtildi. 

Haberde yer alan iddialar şöyle: 

"Seyhan Büyükerşen, Tepebaşı’na bağlı Yukarı Söğütönü Mahallesi’ndeki kaçak durumdaki evine “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 25 Ekim 2018’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Büyükerşen başvurusunda 4 bin 199 metrekare arazi üzerindeki 148 metrekare alanı kapsayan evin, 31 Aralık 2017’den önce inşa edildiğini bildirdi. Kendi beyanı üzerine Büyükerşen’in evine “Yapı Kayıt Belgesi” verildi. Yapılan bütün başvuruları tek tek inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükerşen’in başvurusunu da mercek altına aldı. Büyükerşen’lerin, 2019 yılında inşa ettiği kaçak villayı 2017 yılında yapılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı."

"2018 yılına ait uydu görüntülerini inceleyen il müdürlüğü personeli, arsa üzerinde hiçbir yapı olmadığını belirledi. 2019'a ait uydu görüntüleri, evin o yıl yapıldığını ortaya koydu. Fırsatçılığı tespit eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Yapı Kayıt Belgesini" iptal edip konuyu yargıya taşıdı.."

"Seyhan Büyükerşen hakkında "yalan beyanda bulunarak yapı kayıt belgesi almak" suçundan kamu davası açılması talep edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da Büyükerşen'in atılı suçu işlediğini belirledi. Başsavcılık atılı suç 3 yıldan az süreli hapis cezası gerektirdiği için kamu davası açılmasını 5 yıl erteledi. Yargı tarafından kaçak olduğu belgelenen yapının yıkılması gündemde"

Gündeme oturdu

Söz konusu haberler ve iddialar sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı, tartışma başlattı... 

Büyükerşen'in avukatından açıklama... Okumak için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@