Türkiye'den seçim manzaraları... Oy kullanmaya böyle gittiler

Seçim ilginç görüntülere de sahne oluyor... Oy kullanmaya böyle gittiler...

SİYASET 14.05.2023, 13:28 14.05.2023, 13:43
Türkiye'den seçim manzaraları... Oy kullanmaya böyle gittiler

Türkiye'de çeşitli illerde bazı vatandaşlar farklı kıyafetler ve yöresel giysilerle oy kullanaya gitti. 

Bursa'da "Hacivat" oy kullandı 

Bursa'da uzun yıllardır "Hacivat" karakterini canlandıran Bülent Akay, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oyunu kostümüyle kullandı.

Yurt içi ve yurt dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır "Hacivat" karakterini canlandıran, yaklaşık 7 asırlık geçmişe sahip Karagöz gölge oyununu sahneleyen 64 yaşındaki Akay, oy vermek için Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesine sahnede giydiği kostümle geldi. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Akay, 1194 numaralı sandıkta tercihlerini yaptı.

Bülent Akay, 20 yılı aşkın süredir Bursa'nın simgesi "Hacivat ile Karagöz" oyununda Hacivat'ı canlandırdığını söyledi.

Düzce'de milli sporcu atla ve yeniçeri kıyafetiyle oy kullanmaya gitti 

Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacağı okula, yeniçeri kıyafetiyle ve at üzerinde geldi.

Beyciler Mahallesi'ndeki evinden yeniçeri kıyafetini giyerek çıkan 33 yaşındaki Bişgin, kayıtlı olduğu Beyciler İlkokulu'na atıyla ulaştı.

Atının yularını okulun merdiven korkuluklarına bağlayan Bişgin, 1084 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bişgin, seçimin önemine dikkati çekmek için atıyla geldiğini belirterek, "Vatandaşlar yolda büyük ilgi gösterdi. Seçimin ruhunu yaşatmak istedik. Seçim demokrasi şöleni. Şölen havasında kutlamak istedim. Bizler ve Türkiye için bu seçim şahlanış olur." diye konuştu.

Kırgızlar Van'da yöresel kıyafetleri ile oy kullandı 

Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan Van'ın Erciş ilçesine göç eden Kırgızlar, yöresel kıyafetleri ve atlarıyla sandık başına gitti.

Aydın'da efe kıyafetleri ile oy atmaya gittiler

Aydın'ın Germencik ilçesinde Şehit Cafer Efe Yörükleri ve Zeybekleri Derneği üyesi bir grup seçmen, efe kıyafetleriyle Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@