banner163

Türkiye'nin her yerinden kınama, istifa çağrısı ve suç duyurusu yağıyor!

Şehit yakınına küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a Türkiye'nin her yerinden vekillikten istifa çağrıları ve suç duyuruları yağıyor! İşte son açıklamalar ve gelişmeler...

SİYASET 09.11.2021, 15:34 09.11.2021, 15:55
Türkiye'nin her yerinden kınama, istifa çağrısı ve suç duyurusu yağıyor!

Bingöl'de şehit yakınına küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a Türkiye'nin her yerinden vekillikten istifa çağrıları ve suç duyuruları yağıyor! 

TBMM önünde protesto edip istifaya çağırdılar 

Bingöl'de şehit ağabeyine küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyeleri tarafından istifaya çağrıldı. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyesi bir grup TBMM'nin Çankaya girişinde toplanarak Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gürmen'e küfreden ve tepkiler üzerine grup başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ı "Şehide uzanan eller kırılsın", "Lütfü istifa" slognaları atarak protesto etti.

Bursa'da Alinur Aktaş'tan sert tepki 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Millet İttifakı belediye başkanları eğer samimiyse, sahte kişilerin sahte hesaptan Başak Demirtaş’a ettiği küfre gösterdikleri hassasiyeti şehit bacısı için de göstersin" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dün Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya üzerinden Millet İttifakı belediye başkanlarına seslendi. Başkan Aktaş sosyal medyada şu cümlelere yer verdi:
"Demek ki neymiş? Adında 'Millet' yazınca millet hassasiyeti olmuyormuş... Her türlü küfre karşıyız. Millet İttifakı belediye başkanları eğer samimiyse, sahte kişilerin sahte hesaptan Başak Demirtaş’a ettiği küfre gösterdikleri hassasiyeti şehit bacısı için de göstersin."

Manisa'da kınandı 

Yunusemre Belediyesi Kasım Ayı Meclisi, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında toplandı. Toplantıda gündemi değerlendiren Başkan Çerçi, bir şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ı kınadı. Başkan Çerçi, “Bu vatan şehitlerin kanı üzerinde yükselmiştir. Şehit ve gazilerimiz başımızın tacıdır” dedi. Yunusemre Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonunda düzenlenen toplantıda 29 madde görüşülürken; mecliste Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, ARGE Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olmak üzere 3 birimin oluşturulması kararlaştırıldı. Karar kapsamında Sosyal Yardım Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ise kapatıldı. Toplantı sonrası gündemi değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yılında anarken; bu vatan için şehadet şerbetini içen tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Şehit kaymakamın babası: Bu kişi milleti Meclis'te temsil edemez 

Şehit yakınının boğazına sarılarak küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a bir tepkide şehit Kaymakam babası Asım Safitürk’ten geldi. Baba Safitürk, “Vatan için şehit olan insanlara hakaret eden, vatan düşmanı biri olduğunu düşünüyorum. Millete bu hakareti yapan kişi, mecliste milleti temsil edemez. Milleti temsil etme karakteri yok adamda” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partisiyle HDP arasına mesafe koymadığı için eleştiren şehit ağabeyine küfreden Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu doğrultuda Türkkan’a bir tepkide, daha öncesinde TBMM’de fotoğrafını çekip "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" paylaşımıyla hor gördüğü Şehit Kaymakam babası Asım Safitürk’ten geldi. Mardin’de PKK'lı teröristlerce yapılan bombalı saldırı neticesinde şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yaşayan babası Asım Safitürk, Türkkan’ın şehit yakınlarına hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiğini, bir an önce görevinden alınması gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli: Soysuzluktur, şerefsizliktir 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada da, bir şehit yakınına ağır hakaretler eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a sert tepki göstererek, "Açık açık söylüyorum, bir şehidimizin bacısına küfür etmek soysuzluktur, şerefsizliktir, düşman dilidir" dedi.

Balıkesir'de şehit ailelerinden istifa çağrısı 

İYİ Partili Lütfü Türkan’ın Bingöl’de şehit abisine ettiği küfre tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Temsilcisi Ecevit Karakoyun, Türkan'ı istifaya davet etti. Karakoyun, yaptığı istifa açıklamasında, “PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gümren’in kardeşinin Bingöl’de verdiği tepki neticesinde, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Şehit kardeşine karşı yaptığı küfrü tüm şehit ailelerine yapılmış kabul ediyoruz" dedi.
Lütfü Türkan'ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesini istediklerini söyleyen Karakoyun, açıklamasına şöyle devam etti: "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin, aziz hatıralarına, bizlere emanet yakınlarına saygısızlık edenleri, yüce milletimiz asla unutmaz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimiz de teröre destek verenlerle, şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfretme hadsizliği, alçaklığı ve terbiyesizliğine cür'et etme cesaretini gösteren, hiçbir parti milletvekili istemiyoruz. Lütfü Türkkan’ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Şehit aileleri ve gazilerden tepki yağıyor 

Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Adem Mert, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ağabeyine küfür etmesine tepki göstererek, Türkkan’ı istifa etmeye davet etti.

Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti ve MHP kınadı, CHP'liler kınamadı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise AK Parti ve MHP'li üyelerin Lütfü Türkkan'ı ortak deklarasyonla kınama önerisi CHP'li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddetti. Alınan bu karar tartışma yaratırken, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir de CHP'nin bu kararına tepki gösterdi. 

Üniversite öğrencisinden suç duyurusu 

Bingöl’de bir şehit yakınına söylediği sözler nedeniyle tepki çeken İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunan üniversite öğrencisi elindeki balonu patlatarak, “Balon, bu şahıs ve kişilerin milliyetçiliği. Bu şahıs ve kişilerin milliyetçiliği bu balon gibi patladı” dedi.

Şehit kızı gazeteciden tepki 

Barış Pınarı Harekatı esnasında terör örgütü YPG’nin sınır ötesinden attığı havanlar sonucunda şehit olan Mehmet Şirin Demir'in kızı, TRT Kurdi çalışanı gazeteci Gülay Demir, İYİ Parti Grup Toplantısının yapıldığı salonun girişinde bekledi. Demir, "Lütfü Türkkan istifa" yazılı bir tişört giydi. Demir, "Eğer gerçekten kendi hatasını kabul etme erdemliliğine sahip biriyse, istifasını verir ve bu durumu bu şekilde bir nebze unutmuş oluruz" dedi.

Van'da şehit aileleri yürüyüşle tepki gösterdi 

Van’da gaziler ve şehit aileleri, Bingöl'de şehidin yakınına küfreden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yürüyüşle tepki gösterdi. Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe STK temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Boyalar Camii önünde bir araya gelen kalabalık, Sıhke Caddesi üzerinden Hz. Ömer Camisine kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman, “Bingöl’de İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, şehidimizin ağabeyine mesnetsiz, seviyesiz ve ahlaksızca söylemlerde bulunmuş, şehit ailemize hakaret etmiştir. Biz bugün burada şehit yakınları, gazilerimiz ve Van halkı olarak Bingöl’deki şehit ailemizin nezdinde bütün şehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, bu ahlaksızca söylemlere karşı tepkimizi ifade etmek ve kınamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Siz siyasetçisiniz, eleştirilebilirsiniz. İnsanlar size tepki gösterebilir ama bunların hiçbiri sizin şehit yakınına küfretmenizi haklı kılmaz. Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine yaptığı ahlaksızca tavırları, şehit ve gazi ailelerinin tamamına yapılmış kabul ediyoruz. Yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz” dedi.

Şeit babası şehit oğlunun mezarı başında tepki gösterdi: Sırtımızdan bıçak yemiş gibi olduk 

Karamanlı şehit babası, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın sözlerine oğlunun mezarı başından tepki göstererek, "Şehit olan çocuklarımız için bu kadar üzülmemiştik. Ama böyle edepsizce, terbiyesizce kelimeyi duyunca sanki sırtımızdan bıçak yemiş gibi çok acı çektik. Şehitler de bunların bacılarına düşman eli ilişmesin diye şehit oldu" dedi.

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@