Zihni Çalışkan: Artık konuşan bir Eskişehir var 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'in sorunlarına ve gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi...  

SİYASET 28.04.2021, 18:00
Zihni Çalışkan: Artık konuşan bir Eskişehir var 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çalışkan, "Şehrimize ilişkin sorunları cumartesi günü başkan yardımcılarımızla sosyal medyada Eskişehir gündemine taşıdık. Trafik sorunları, altyapı sorunları, şehrimizin öncelikli sorunlarını paylaştık. Bu çalışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Buradaki amacımız şehre katkı sağlamak, birilerini yerden yere vurmak değil. Mevcut belediye başkanının neler yapıp neler yapamadığını tüm hemşehrilerimiz görüyor. Maalesef Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2020'de belediyeye gelmeyerek geçirdiği günleri 2021'de de tekrar ediyor. Birçok belediye meclisinde oturumlara, toplantılara katılmıyor. Bildiğimiz kadarıyla kendisi aşı da oldu. Artık bu şehre en iyi hizmeti verme zarureti olduğu açık" dedi. Çalışkan, kullanma suyu ile ilgili de sorunların olduğunu belirterek, "Kimse sorunları görmezden görerek çözüm üretemez. Sorunları söylüyorsak mutlaka çözümlerini de söylüyoruz. Trafik sorunu diyorsak, Yaşar Kemal Caddesi'ni söylüyoruz. 216. caddeyi daha söylemiyoruz bile. Şehrin güney ve doğu aksında, özellikle Seyitgazi yoluna bağlanan ve Büyükşehir'in açması gereken yollardan biri... Yollar kullanıldıkça açılıyor mantığı Eskişehir için geçerli. Böyle olmasına üzülüyoruz, üzüntü duyuyoruz" dedi. 

Çalışkan, Kalabak damacanaları ile ilgili yaşanan sıkıntıları da hatırlatarak, "Şehrimizde halen damacana sepetleri ile ilgili sorun var mı, yok mu, buna ilişkin de cevap bekliyoruz" dedi. 

"Her yerden ses var, belediye başkanından yok. Kent Evi ne olacak?"

Çalışkan, sorular sormaya devam edeceklerini belirterek, "Çifteler'de otogar tamamlandı, hizmete açıldı mı, açılacak mı bilen yok. Keza, Kent Evi diye kendisi küçük gösterilen, ama şu ana kadar 23 milyon lirayı yemiş ve halen belediye bütçesiyle yapılmaya çalışılan bir Kent Evi'miz var. Her yerden ses var, mevcut belediye başkanından ses yok. Kent Evi ne olacak? Ben 2008'de başladığını biliyorum. Gazetelerde 2010 yazan var, 2013 yazan var. 2008'de yapılan Kent Evi'ni bitirmeyecekseniz ne yapacaksınız. Yıl 2021 halen ses yok" dedi. 

"Bu kamu zararı değildir de nedir"

Çalışkan, "Çevreyolu üzerinde de, eski garaj yeri olarak bilinen ve 12 milyon lira harcanarak bir firma için hazırlandığı iddia edilen bir alan da var. Adını da isimlendiremiyoruz. Eski otobüs garajı da demeye devam edeceğiz. 12 milyon harcadınız, bu kamu zararı değil de nedir. Hangi gayeyle harcadınız. Bu parayı şehrin yıpğranmış asfaltları için harcasaydınız hepimiz yollarda rahat etseydik olmaz mıydı?" dedi. 

"Kurtuluş Pazar yerinin halini bu şehre yakıştırıyor musunuz"

Çalışkan, "Bu sorunun benzerini Kurtuluş kapalı pazar yerinde de yaşıyoruz. Öğreniyoruz ki Büyükşehir aslında kapalı pazar yerinin almayı unuttuğu mülklerinden biriymiş. Sorun şu. Çözülsün diye de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yine tahsis etmiş. Esnafımızdan öğreniyoruz ki, burada mülkiyet sorunu var. Nasıl var... Eskişehir Büyükşehir Belediyesi buranın mülkiyetini Milli Emlak'tan almayı unutmuş. Farklı bir açıklamaları varsa gelsin anlatsınlar. Sizin bu duyarsızlığını hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı etkilemek zorunda mı.. Burada tahsis var. Aynı Kent Park'ta TOKİ'nin sizlere tahsis ettiği alanlar gibi. Burası pazar yeri. Kaldırıp kimsenin başka bir şey yapma şansı yok. Bu pazar yerini yenilemek zorundasınız. Bu halde mezbelelik olarak duracak mı? Bu kıymetli şehre siz bunu yakıştırıyorsanız üzüntü duyarız. Yazık günah. Bir tane kapalı pazar yeri var Büyükşehir Belediyesi'nin o da içler acısı durumda" dedi. 


Çalışkan, "Bazı ilçelerimizin hala atık sularının nehre gittiğini duyuyoruz, üzülüyoruz. Şehrin tanıtım filmlerinde bunu da göstermeniz lazım" diye konuştu. 

Çalışkan, "Biz ne yapıyoruz. Millet Bahçesi'ni, yüzme havuzunu, il halk kütüphanesini yapıyoruz" dedi. 

"Artık konuşan bir Eskişehir var"

Çalışkan, "Artık konuşan bir Eskişehir var. Sorunların görmezden gelinip 20 yıldan beri prim verilen bir belediye başkanından ziyade, artık bu işleri yapması gerektiğini sosyal medyadan duyuran, konuşan bir Eskişehir var. Cumartesi günü de bir sosyal medya çalışması yapacağız. Birileri de benzer sorular sormuş, sorsunlar. Biz hizmet üretmeye, şehrin faydasına olacak her konuyu gündeme taşımaya devam edeceğiz" dedi. 

Zihni Çalışkan'dan trafik sorunu ile ilgili açıklamalar... "Belediye Başkanının bunu görmesi lazım"... Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@