Zihni Çalışkan: Belediye Başkanının bunu görmesi lazım

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken Eskişehir'deki trafik ve ulaşım sorunu ile ilgili de bir kez daha Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi...

SİYASET 28.04.2021, 16:47 28.04.2021, 17:41
Zihni Çalışkan: Belediye Başkanının bunu görmesi lazım

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çalışkan, "Şehrimize ilişkin sorunları cumartesi günü başkan yardımcılarımızla sosyal medyada Eskişehir gündemine taşıdık. Trafik sorunları, altyapı sorunları, şehrimizin öncelikli sorunlarını paylaştık. Bu çalışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Buradaki amacımız şehre katkı sağlamak, birilerini yerden yere vurmak değil. Mevcut belediye başkanının neler yapıp neler yapamadığını tüm hemşehrilerimiz görüyor. Maalesef belediye başkanımızın 2020'de belediyeye gelmeyerek geçirdiği günleri 2021'de de tekrar ediyor. Birçok belediye meclisinde oturumlara, toplantılara katılmıyor. Bildiğimiz kadarıyla kendisi aşı da oldu. Artık bu şehre en iyi hizmeti verme zarureti olduğu açık" dedi. 

"216. caddeyi daha söylemedik bile... Büyükşehir'in açması gereken yollardan biri"

Çalışkan, "Trafik sorunu diyorsak, Yaşar Kemal Caddesi'ni söylüyoruz. 216. caddeyi daha söylemiyoruz bile. Şehrin güney ve doğu aksında, özellikle Seyitgazi yoluna bağlanan ve Büyükşehir'in açması gereken yollardan biri... Yollar kullanıldıkça açılıyor mantığı Eskişehir için geçerli. Böyle olmasına üzülüyoruz, üzüntü duyuyoruz" dedi. 

"Belediye Başkanının bu sorunu görmesi lazım"

Çalışkan, açıklamasında kentteki trafik ve ulaşım sorununa da özellikle değinerek, "Şehrin trafik sorununu çözmeyi düşünüyor musunuz? Şehrin Trafik sorunu artık her yerde ayyuka çıkmış vaziyette. İçinde bulunduğumuz Yunusemre Caddesi'nde özellikle Hamamyolu'dan gelen kavşağın trafiği taşımadığı açık. İnsanlar ramazanda korna basmaktan ve sinir olmaktan birbirlerine olan hoşgörüyü kaybetmeye başladılar. Belediye Başkanının mutlaka bu sorunu görmesi lazım" dedi. 

"Yeni hatlar da başlamadı, neden başlamıyor"

Çalışkan, ayrıca, "Maalesef yeni hatlarda da tramvaylar çalışmaya başlamadı. Ne zaman başlayacak? Belediye başkanının bunu cevaplaması lazım" diye konuştu.

"Asıl çözülmesi gereken sorun şehir içindeki trafik ve bir an önce çözülmeli"

Çalışkan, "Çevreyolunu söylüyorlar. Çevreyolunu yapacağız, buna ilişkin çabamız var ama, çevreyoluna ilişkin sorunsal, şehirden geçen yüzde 20 trafik yoğunluğundan mı kaynaklanıyor, yoksa şehir içine giren yüzde 80'lik yoğunluktan mı kaynaklanıyor. Trafiği ilişkin özellikle Yaşar Kemal Caddesi gibi alternatif yollar üretmek suretiyle, şehrin sabah ve akşam saatlerinde özellikle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki trafik aksını rahatlatmanız lazım. Transit geçen yolcuların yüzde 20 olduğunu varsaydığımızda, öncelikli, asıl çözmemiz gereken sorunun şehir içindeki trafik olduğunu hemşehrilerimizin bilmesi lazım. O yüzden şehrin trafik, ulaşım master planı ve tramvay sorunlarının bir an önce çözülmesi lazım. Hemşehrilerimiz de bu konuda çok duyarlı. Cumartesi yaptığımız tweet çalışmasında 1000'in üzerinde tweet atıldı. Arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Zihni Çalışkan'ın açıklamalarına ilişkin diğer detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@