Zihni Çalışkan'dan Büyükerşen ve Kurt'a tepki

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'deki dönüşüm projeleri ile ilgili konuştu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yönelik eleştirilerde bulundu...

SİYASET 19.01.2021, 17:29 19.01.2021, 17:37
Zihni Çalışkan'dan Büyükerşen ve Kurt'a tepki


AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Kanal 26'da Muharrem Esen'in konuğu olduğu programda Eskişehir'de merak edilen dönüşüm projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

"Gündoğdu projesi hangi aşamada, açıklanmalı"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu projesini yeniden gündeme getiren Çalışkan, "Gündoğdu projesi hangi aşamada kamuoyuna açıklanması lazım. 2010'ı yılların projeleri bunlar. Belediye Başkanımıza soruyoruz, bu proje hangi aşamadadır ne yapılmıştır, kamuoyuna açıklanmalı" dedi. 

"Yangından mal kaçırır gibi getirirseniz olmaz"

Çalışkan, Gündoğdu'nun Odunpazarı Belediyesi'ni de yakından ilgilendirdiğini belirterek, Gündoğdu'nun afet riskli alan bölümü ile ilgili de, "Gündoğdu'ya ilişkin maalesef belediye başkanımızın yetki devri alması için bir talebi de yok afet riskli alan ile ilgili olarak" dedi. Zihni Çalışkan, "Planları yaparken ilgili bakanlığa danışmak ve kabul edilebilir planlar yapmak zorundasınız. Karapınar'daki gibi emsal artışı yaparsanız davalarla karşılaşırsınız. Yetki TOKİ'de olsa dahi belediye başkanının planlar için TOKİ ile doğru irtibatları kurması lazım. Siz yangından mal kaçırır gibi 5 binlik planları getirirseniz olmaz. Mutlaka alt yapı ile ilgili çalışma yapmanız lazım. Planları olgunlaştırıp getirmeniz gerekli. Planları bakanlıkla istişare etmeden getirirseniz bakanlık planları onaylamaz" dedi. 

"Bir şey yapmaya istekleri yok"

Zihni Çalışkan, "Belediye başkanlarımızın bir şey yapmaya istekleri yok. Kazım bey de 6-7 yıllık belediye başkanı..." diyen Çalışkan, "Büyükşehir ile ilgili kısımda, Büyükşehir'in afet riskli alanlarla ilgili sorumluluğu halen bitmemiştir. Şu an ne yapıyorlar bilmiyoruz. Ne zaman bu şehre kalıcı eserler yapacaklar, merakla bekliyoruz" diye konuştu.  

"Bu yüzyılda bir utanç kaynağıdır, hemşehrilerimiz kuyruklara girmek zorunda kaldı"

Çalışkan, açıklamalarında, "Sayın Büyükerşen bu şehri düşünüyor olsa çok daha fazlasını yapardı" derken, "Bize nezaket gösterip ulaşım planlarını bizlere de gösterin. Şimdi öğrendik, ESKİ su yönetimi ile ilgili master planı hazırlıyor muşuz, yapın güzel, ama bizlerle de paylaşın. Bu şehre yapılan iyi şeyleri biz de destekleriz. Maalesef bu şehir 6 ay boyunca damacana konuştu. ESKİ'nin bu kadar artan bütçesi olmasına rağmen 2019'daki Kalabak damacanası ihalesi neden iptal edildi. Yazık değil mi hemşerilerimize... Bu yüzyılda bu bir utanç kaynağıdır. Hemşehrilerimiz su kuyruklarına girmek zorunda kaldı" dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@