Zihni Çalışkan: Eskişehir'de toplu ulaşım İstanbul'dan bile pahalı!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e ulaşım zammı tepkisi: En pahalı toplu ulaşım Eskişehir'de! İstanbul'dan bile daha pahalı...

SİYASET 23.03.2022, 16:48 23.03.2022, 17:08
Zihni Çalışkan: Eskişehir'de toplu ulaşım İstanbul'dan bile pahalı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı yaklaşık yüzde 70'lik zammın yankıları ve tepkiler sürüyor... 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da yaptığı açıklamada, Eskişehir'de toplu ulaşım ücretlerine yapılan son zamma sert tepki gösterdi. 

"Eskişehir'de mesafeler kısa ama toplu ulaşım ücretleri daha pahalı"

Eskişehir’de mesafelerin kısa ancak ulaşımın diğer şehirlere kıyasla çok daha pahalı olduğunu vurgulayan Çalışkan, şu ifadeleri kullandı: “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3.5 TL, aktarma ücretinin ise 70 kuruş oldu. Her şeyi hükümetten bekleyen, her eksikliğine de hükümeti mazeret gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi muhakkak yine ‘mecbur kaldığını’ söyleyecektir. Çevremizdeki illere baktığımızda en pahalı toplu ulaşım maalesef Eskişehir’de" dedi. 

"En pahalı toplu ulaşım Eskişehir’de... İstanbul'dan bile daha pahalı"

Zihni Çalışkan, "Örneğin; Bursa’da tam kart 4.20 TL, indirimli kart 3.60 TL, öğrenci 1.80 TL. Konya ise indirimli kart 1.55 TL’den, tam kart ise 2.50 TL’den fiyatlandırılmış. Bu şehirde zorunlu olarak aldığımız hizmetler tüm illerden pahalı. İstanbul’dan dahi pahalı ulaşımımız var. İstanbul’da tam kart 5.48 TL olup, öğrenci kartı ise 2,67 TL" diye konuştu. 

"22 yıldır boş mazeretleri dinliyoruz"

Çalışkan, "Bu şehirlerin tamamı mesafe olarak Eskişehir’den çok fazla taşımacılık yapan şehirler. Biz de mesafeler kısa, ulaşım ise diğer şehirlere kıyasla çok pahalı. Aktarmalar da ücretlendirilmeye başlandı. Hemşehrilerimiz şunu bilmeliler ki ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne de ulaşım hizmetini yürüten ESTRAM şirketi kamu yararı gütmemektedir.  Üzülerek belirtiyorum ki şehir olarak Yılmaz Büyükerşen’in çözümleri ve projeleri yerine 22 yıldır boş mazeretlerini dinliyoruz…” dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@