banner163

Zihni Çalışkan haritada gösterip Büyükşehir'e seslendi: Bir an önce yapılmalı

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında Eskişehir'de pandemi döneminde sağlanan destekler, yapılan yatırımlar ve yeni yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu... Büyükşehir Belediyesi'ne de haritayla seslenerek, "Bir an önce yapılmalı" diyerek o projeyi yine gündeme getirdi...

SİYASET 29.03.2021, 14:43 29.03.2021, 14:54
Zihni Çalışkan haritada gösterip Büyükşehir'e seslendi: Bir an önce yapılmalı

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında Eskişehir'de yapılan yatırımlar ve yeni yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu...

 "Eskişehir'e sağlanan destek 523 milyon liraya ulaştı"

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'de pandemi döneminde sağlanan desteklerle ilgili, Eskişehir'de pandemi döneminde de elimizden gelen en üst düzeyde hizmet etmeye devam ediyoruz. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında geçen yıl Eskişehir'e 66 bin 208 haneye 66 milyon civarında destek kaymakamlıklar vasıtasıyla sağlandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı yardımlar tüm Türkiye'de gerçekleşti. Kısa çalışma ödeneği kapsamında da, arttırılarak devam edildi. Bugüne kadar Eskişehir'de 47 bin 260 kişiye 298 milyon liralık kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Umut ediyoruz pandemi sonuçlanıncaya şehrimizin çalışan ve esnafına kısa çalışma ödeneğini sunmaya devam edeceğiz. Nakdi ücret desteği yine, işsiz kaldıkları dönemlerde hemşehrilerimize, yaklaşık 25 bin kişiye yaklaşık 76 milyon lira destek sağladık. Bu hemşehrilerimizin yine işe kavuşması noktasında İŞ-KUR kanalıyla da tüm çabamız devam ediyor. Keza Eskişehir'in sanayisinin gelişmesi konusunda da girişimlerimiz var. Eskişehir için ifade ettiğimiz destek miktarı bugün itibariyle 523 milyon liraya ulaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, tüm bakanlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum. Keza, gelir desteği kapsamında, esnafımıza kira gelir destekleri de sağlanmıştır. Büyükşehirlerde 750 lira destek verilmiştir" dedi. Çalışkan, ayrıca, "Özellikle mazot ve gübre desteği anlamında 23 bin 470 çiftçimize toplam 95 milyon 960 bin lira bugünlerde dağıtılmaya başlandı" dedi. 

"Millet Bahçesi'nden hemşehrilerimizin memnuniyetini görüyoruz"

Çalışkan, "AK Parti hükümeti dönemlerinde şehrimize her zaman ciddi yatırımlar yapıldı. Son dönemde görüyorsunuz. Türk Dünyası Kültür Dünyası Başkentliği Ajansı koordinasyonunda yapılan Millet Bahçesi kullanıma açıldı. Resmi açılış yapılamadı ama, hemşehrilerimizin büyük memnuniyetle karşıladığını görüyoruz. 56 dönümlük bir arazide hemşehrilerimiz için faydalı bir iş ortaya çıktı. Altına yapılan yeraltı otoparkının da kentteki otopark sorununa karşı katkı sağlayacağı inancındayız" dedi. 

"Yeni Halk Kütüphanemiz umut ediyorum mayıs sonunda açılacak"

Zihni Çalışkan, "Önümüzdeki süreçte İl Halk Kütüphanemiz de açılacak. Yaklaşık 18 personelin çalışacağı, pandemi dönemi dışında aynı anda 500 kişinin hizmet alabileceği, 200 kişilik toplantı salonu da bulunan bir kütüphane. Ama pandemi döneminde yaklaşık 300 kişinin yararlanabileceği, bir kafe-kütüphane modelinde, herkese hitap eden çok güzel bir hizmet. Ben yine şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Umut ediyorum mayıs sonu itibariyle açılmış olur" diye konuştu. 

"Yüzme havuzlarımız tamamlandı, 2 bin 400 kişilik"

Çalışkan, "Yüzme havuzlarımız tamamlandı biliyorsunuz. Biri olimpik, biri 25 metrelik, biri 50 metrelik, biri yarı olimpik dört havuzdan oluşuyor. Bu dört havuzumuzu günlük yaklaşık 2 bin 400 kişinin kullanması ve istifade etmesi planlanıyor. Burada bir üyelik sistemi yapılacaktır. Şehrin bu konuya ilişkin beklentisi çok yüksek. Şehrin bir açığı da kapatılmış olacak. Bin seyirci kapasitesi var" dedi. 

"Spor Bakanımızla görüştük, Eskişehir'e yeni projeler geliyor"

Çalışkan ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştüklerini belirterek, "Spor Bakanımızla görüştük. Muttalip bölgesinde belki spor köyü niteliğinde olabilecek 100 bin metrekarelik bir alan, yine 45 bin metrekarelik bir alan... Yine Sarıcakaya ve Mihalgazi'deki üçgen alanda yurtlarında karşısındaki 3 bin 500 kişilik kapasiteye sahip kapalı bir spor salonunu, özellikle yurtlarda kalan öğrencilerin de kullanabileceği yeni projelerimiz var. Sayın Bakanımız umut ediyoruz, 15 - 20 gün içind şehrimizi ziyaret edecektir diye tahmin ediyoruz. Bu ziyarette beklentilerimizi, taleplerimizi arz ederiz. Şehrimize yeni yüzme havuzları, tenis kortları, oyun alanları kazandırırız diye umut ediyoruz. Çünkü tüm şehirler artık geliştikçe insanların beklentileri üst düzeye çıkıyor. Ve herkesten daha iyi hizmet üretmesi bekleniyor" dedi. 

"Biz elimizi taşın altına koyarken, benzer alternatifleri Büyükşehir'den de bekliyoruz"
Çalışkani "Geçen haftalarda Bakan Yardımcılarımızla da görüştük. Ulaştırma Bakanlığı'nda görüşmelerimiz oldu. Sarıcakaya, Mihalıççık ve Kırka - Afyonkarahisar yolları beklenti olan yollar. Biz bu konuda elimizi taşın altına koyup hizmet almak için çalışırken, benzer alternatifleri Büyükşehir Belediyesi'nden de bekliyoruz. Şehircilik Başkanımızın geçen hafta yaptığı bir açıklama var. Bizim şehrimize ilişkin yol güzergahları anlamında Yaşar Kemal Caddesi'nin açılması ile ilgili... ESTİM'in oradan başlayan, Ertaş Caddesi ile kesişen, Ihlamurkent ve Vadişehir'e dokunmak suretiyle Nilüfer Caddesi ile kesişen, Seyitgazi yoluna uzanan bir güzergah" dedi.

"Çözüm de üretiyoruz, Yaşar Kemal Caddesi'ni bir an önce açın"

Çalışkan, "Şehrin trafiğini dağıtma anlamında çok fayda sağlayacak bir güzergahımız var. Yaşar Kemal Caddesi'nin artık şehrin olmazsa olmazı noktasında bir an önce açılması için beklentimiz var. Büyükşehir de, umut ediyoruz, tramvayı geçirdiği caddenin devamını açmak suretiyle şehrin güney aksında kazandıracağı mini bir çevre yolu da gündemimizde olacak. Yaşar Kemal Caddesi'nin bulunduğu aks, bugün şehir trafiğine büyük katkı sağlayacak bir projedir. Bunun bir an önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekiyor. İmar planlarında var. Sadece sorun söylemiyoruz, çözüm de üretiyoruz. Yaklaşık 30 kimetrelik bir eksikliğin tamamlanması şehrimiz için çok önemlidir" diye konuştu. 

"Şehrimize yakışmıyor, Büyükşehir bunlarla gündeme gelmemeli"

Zihni Çalışkan, "Şehrin öncelikli sorunlarını yine sizlere anlatmaya devam ediyoruz. Benzer şekilde taleplerimizi de ileteceğiz. Son dönemlerde üzülerek takip ediyoruz, şehrimize yakışmadığınız değerlendirdiğimiz Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak yapılan bina, egzoz muayenelerine ilişkin usulsüzlükler, kayıp araçlara ilişkin konularla, keza Kalabak su damacanalarında yaşadıklarımızla gündeme gelmemesi ve şehrin yaptıkları ile ön plana çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Pandemiye rağmen hizmet üretilebileceğini biz sahada göstermeye çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin de benzer tarzda çözümler üreteceğine inanıyoruz. Meclis üyelerimiz vasıtasıyla da bu çözümlerin ardını kovalayacağız. Yerel yönetimlere sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğiz" dedi. 

Zihni Çalışkan, URAYSİM ile ilgili de açıklamalarda bulundu... Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@