banner163

Zihni Çalışkan istifasını istedi

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan Tepebaşı Belediye Meclisi'nde yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalar... "O meclis üyesi derhal istifa edecek"

SİYASET 01.06.2021, 22:39 01.06.2021, 22:43
Zihni Çalışkan istifasını istedi

Tepebaşı Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında, AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnasında CHP'li meclis üyesi Hasan Hüseyin Bolat'ın kullandığı sözlere tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk etti. Daha sonra Erdoğan Aydoğmuş'un araya girmesi ile meclis salonuna dönen AK Partili meclis üyeleri ile Bolat ve CHP'li meclis üyeleri arasında yine tartışma yaşandı. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu da yaptığı açıklamada, Hasan Hüseyin Bolat'ın AK Partili meclis üyelerine hakarette bulunduğunu söyleyerek tepki gösterdi. 

"Kınıyorum, derhal istifa edecek"

Konuyla ilgili AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan da bir açıklama geldi. Çalışkan, ES TV'de katıldığı canlı yayında, Tepebaşı Belediye Meclisi'nde yaşanan olayla ilgili, "Tepebaşı Belediyesi’nde meclis üyelerimize yapılan davranışı kınıyorum. O arkadaşımız derhal istifa edecek. Belediye Başkanımız da rica edecek, meclis üyesi arkadaşımızın istifa etmesini sağlayın. Bir meclis üyesi iktidar partisi meclis üyelerine hakaret edecek, tehdit edecek, böyle kalamaz. CHP'li meclis üyesinin haddi değildir. Kimsenin haddi ve hakkı değildir. AK Partili meclis üyelerine kimse bu şekilde hakaret edemez. Hukuki anlamda da sonuna kadar gideceğiz. Eğer istifa etmezse, onu koruyan, kollayan bir zihniyet şekli olarak değerlendireceğiz.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@