Zihni Çalışkan: URAYSİM ile Raylı Sistemler OSB'yi birbirinden ayırmak gerek

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında Eskişehir'e ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalışkan, URAYSİM projesi ile ilgili de konuştu.

SİYASET 29.03.2021, 13:42 29.03.2021, 22:34
Zihni Çalışkan: URAYSİM ile Raylı Sistemler OSB'yi birbirinden ayırmak gerek

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında Eskişehir'e ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalışkan, URAYSİM projesi ile ilgili de konuştu. 

"CHP İl Başkanı Recep beyle URAYSİM'i de konuştuk"

Zihni Çalışkan, basın toplantısında, "Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Recep Taşel'in sizi ziyaret etmişti. Detaylarını öğrenebilir miyiz... Uraysim ile ilgili de konuştunuz mu? Yeni bir gelişme var mı?" sorusuna, "Recep beyin ziyaretinden çok memnuniyet duydum. Çok nazik bir ziyaretti. Hatta yönetimdeki arkadaşlarla geldi. Yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler verdik onlara da. Keza, Yaşar Kemal Caddesi'nin açılmasının da kente katkı sağlayacağını yineledik. Aynı gün URAYSİM meselesini de Recep beyle konuştuk. Recep beyin de URAYSİM'e ilişkin açıklamaları olmuştu" dedi.

"URAYSİM ile Raylı Sistemler Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirinden ayırmak lazım"

Çalışkani "URAYSİM ile Raylı Sistemler Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirinden ayırmak lazım. URAYSİM, 700 dönümlük bir arazinin yaklaşık 25-30 kilometrelik bir hatta kamulaştırmanın sürdüğü bir proje. Kamulaştırmalar sürüyor. Hatta hemşehrilerimizin projenin yapılmasına adına ne kadar hevesli olduğu göstermek adına söylüyorum. Bazı hemşehrihlerimizin arazisi ile evi arasında tam ortasında hat geçti, 'Eğer bu proje Alpu'ya katkı sağlayacaksa, devletim bu projeyi önemsemişse seve seve yerimi veriyorum, rıza gösteriyorum' diyerek ciddi anlam bu projeye katkı sağlayan hemşehrilerimiz var. Biz kamulaştırma konusunda yüzde 60-70'i geçtik. URAYSİM, hem dünyada üçüncüsü olması planlanan bir test merkezi ve AR-GE merkezi olması planlanan bir merkez" dedi. 

"Beylikova'da 380 dönüm arazi var, Hasanbey ve İmişehir var"

Çalışkan, "Eskişehir'de ciddi bir raylı sistemler kümelenmemiz ve tecrübemiz var. Ciddi bir iş gücü potansiyeli de var. İsterseniz bunu yatırımcıların talep ettiği noktada... Mesela bizim Beylikova'da da bir sanayi bölgesi olması planlanan alanımız var. Konvensiyonel hatlar arasında 380 dönüm hazine arazisi var. İster bu noktada... İster Hasanbey'in olduğu noktada veya İmişehir gelişim alanında olsun. Şehre organize sanayiye ilişkin yatırımlar yapılması noktasında ben yatırımcılarla, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları ile görüşmelerimiz oldu ve devam ediyor" dedi. 

"Bir firmanın niyet teklifi var, 3 bin 500 kişinin çalışacağı bir yatırım"

Çalışkan ayrıca, "Şehre istihdam kazandırma anlamında bir niyet teklifi, niyet mektubu ile gelen bir firmanın 3 bin 500 kişiyi çalıştırmaya dönük bir çabasının olduğunu biliyorum. Bu kuruluşun Hendek'te ve Sivas'ta yatırımları var. Hızlı bir şekilde pazara girmeyi, Ukrayna'daki ilhaktan sonra özellikle vagon fabrikasının bırakmış olduğu pazarı bir an önce sahiplenerek üretim yapmayı hedefleyen bir çaba içinde olduğunu görüyoruz. Umut ediyorum, şehre kazandırırız, hep birlikte kazandırırız. Bu bizim için kıymetli... TÜLOMSAŞ kıymetliyse bu şehirde, bu şehrin raylı sistemler kültürü de kıymetli. Sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin, odalar ve meslek kuruluşlarının, herkesin katkı sunduğu bir projeyle şehrimize katkı sağlarız diye umut ediyoruz" dedi. 

Zihni Çalışkan'dan açıklamalar... Harita gösterip Büyükşehir'e seslendi: Bir an önce yapılmalı 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@