banner163

A Milliler Slovenya'yı geçemedi

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Eskişehir'de Slovenya ile karşı karşıya geldi..

SPOR 27.04.2021, 20:13
A Milliler Slovenya'yı geçemedi

Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri 5. Grupta mücadele eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda Slovenya ile karşı karşıya geldi. 

İlk 10 dakikası karşılıklı gollerle geçen karşılaşmada Milliler, zaman zaman hücum üstünlüğünü sağlasa da Sloven kaleci Lesjak'ı ve sert savunmayı geçemeyince fark açıldı. Slovenya adına ilk yarının etkili ismi Dolenec'i de hücumda durduramayan Türkiye, Görkem Biçer'in skor katkısına rağmen ilk yarıyı 16-11 geride kapattı. 

Kötü istatistikler geriye düştü

İlk yarıda 21 şuttan 11'ini gole çevirebilen Milliler'in istatistiklerinin aksine Slovenya  18 şutta 16 gol bulmayı başardı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında da hücumda ve savunmada etkili işler yapan Slovenya maçın öne çıkan isimlerinden Dolenec'le farkı 8 sayıya kadar çıkardı.A Milliler, oyunda dengeyi sağlayıp farkı 4'e kadar indirmeyi başarsa da Slovenler oyuna yeniden ağırlığını koydu ve karşılaşma 30-22 Slovenya üstünlüğüyle sona erdi. 

Gruptan çıkma şansımız kalmadı

Grubundaki ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Hollanda’ya 27-26 mağlup olurken, Polonya ile oynadığı grup 3. ve 4. karşılaşmaları 29-24 ve 35-24 kaybeden Miller, Slovenya'ya da kaybederek gruptan çıkma şansını yitirdi.

Ay yıldızlılar elemelerin son maçında Perşembe günü Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda Hollanda ile karşılaşacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@