banner163

Akgören iki proje açıkladı: Eskişehirspor'un sonu karanlık değil!

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören düzenlediği basın toplantısında transfer süreci, FIFA dosyaları, transfer tahtası, kulübün borçları ve projeler başta olmak üzere pek çok konuda açıklamalarda bulundu...

SPOR 06.02.2021, 13:12 08.02.2021, 21:04
Akgören iki proje açıkladı: Eskişehirspor'un sonu karanlık değil!

Akgören açıklamasında şunları söyledi: "Bir transfer döneminden geçtik. Bizler için camia için en faydalı, verimli, kulübün geçmişi ve geleceği adına yapışmış en önemli icraatların olduğu transfer dönemiydi. Bu dönemde altyapımızdan yetişen, geleceği çok parlak olarak gördüğümüz, ileriki yıllarda çok daha güzel konumlarda izleyeceğimize inandığımız Bilal Ceylan'ı ülkemizin önemli kulüplerinden biri olam Beşiktaş'a verdik.  Transfer sürecini en doğrı şekilde yönettiğmize inanıyoruz."

Bilal'den 3 milyon 300 bin lira geldi
"Beşiktaş Kulübü'nün bize vermiş olduğu destek, güven ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederiz. Bilal'in bir sonrki transferinden de Eskieşehirspor'un sözleşme gereği yüzde 15 pay alma hakkı var. Bilal'in çok daha büyük transferler yapacağına inanıyoruz. Kendisini milli takımda ve Avrupa'da göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruzç

Pinto dosyasında sorun yok
"FİFA dosyaları en büyük kanayan yaramız. Bu dosyalar hallolmadan, bitirilmeden Es-Es'e rahat yok diye söyledik. Bu dosyalarda 6 paun silmeler, transfer yasakları derken sıra küme düşürme cezasına kadar geldi. İki problemli dosyadan birini geçmişte hallettik. 7 ay önce Pinto'yla anlaştık. Bu ödeme planını eksiksiz yerine getiriyoruz. 

Akaminko dosyası taksitlendirildi
Eskişehirspor'un borcu olduğu, en büyük kalemlerden birisi olan Akaminko... Akaminko'yla yapılan pazarlıklarla FİFA'da kayıtlı olan 977 bin euro borcun 500 bin euro'sunu indirim yaptırarak, 477 bin euro'sunu ödeme planıyla anlaştık. Bu paranın 200 bin eurosu'nu peşin ödedik. Geri kalanı 4 taksite böldürerek anlaştık ve Eskişehirspor için ceza alınacak bir dosya olmaktan çıktı. 

Çin ve Sırp kulüplerinin dosyaları kapatıldı
Napredak Kruševac Kulübü'ne 62 bin euro borcumuz vardı. 34 bin euro'sunu ödeme planıyla, 28 bin euro da indirim yaparak parayı ödedik. Bu dosya da kaldırıldı. 
Çin Kulübü Guangzhou'ya olan 30 bin 240 euro'luk dosya da 22 bin euro'ya bağlanarak ödenmiş ve Eskişehirspor'un gündeminden kaldırıldı.

Odonkor defteri de kapandı
David Odonkor' un 174 bin eoru'luk dosyası 50 bin euro'ya anlaşılmış ve para gönderilerek gündemden kaldırımıştır. 

Issah indirime gitti
Kamal Issah'ın Eskişehirspor'dan 238 bin euro alacağı vardı. Bu dosyadan 178 bin 500 euro indirim yaptırılarak 67 bin 500 euro indirim yapılmış ve para hesabına yatırılarak dosya kapatılmıştır. 

Pinto, Kulach ve Toko dosyaları
Bu oyuncularla yapılan görüşmelerle bu oyunculara da bir miktar para ödenmiş, ve bundan yapılacak pazarlıklarla bu dosyalar da 3'te 1 veya 4'te 1 fiyatına halledilerek gündemden kaldırılacaktır.

14 milyon değerinde dosya kapatıldı
Eskişehirspor'un FİFA'dan yasaklı 9 dosyasu mevcut yönetim kurulu tarafından gündemden kaldırımıştır. Toplamda bu 9 futbolcuya 1 milyon 638 bin 990 euro'luk yani bugünkü kurla 14 milyon liralık dosya ödenmiştir.

14 ayda 28 milyon 500 bin borç ödedik 
Bunların haricinde Eksişehirspor'un hakedişleri olan bizlere gelmesi gerekip de gelmesi gereken, fakat TFF tarafından kulüp adına yapılan ödemelerin toplamı 14 milyon liradır. 14 aylık süre içinde Eskişehirspor'un mevcut borçlarından 28 milyon 500 bin liralık kısım ödenmiştir.

40 milyon liradan fazla değer yarattık
Bu süre içinde tesis, mutfak, personeli, güvenlik, deplasman giderleri ve futbolcu ödemeleri gibi bir sürü kaleme de 11 milyon 750 bin lira harcatık. Tüm bunları üst üste koyduğumıuzda  14 aylık süre içerisinde Eskişehirspor'a 40 milyon liradan fazla değer yarattık.

Bu zor günlerde 40 milyon liralık kaynak yaratarak Eskişehirspor'umuzun adına kullanılmıştır. İlerleyen dönemde bizelere henüz destek vermeyen ya da vemesi gerekenden daha az destek veren,şehrin tüm kurumlarına, STK'larına, odalarına Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, esnaf odaları, üniversitelerimiz, belediyelerimiz, taraftar gruplarımız ve temsilcilerimiz bu rakamlarla Eskişehirspor'a ne derece sahip çıktığımızı umarım açıklayabilmişimdir. 

Bizlere verilecek her türlü desteğin önceliklei olarak FİFA dosyalarının kapatılacağına, onlar bitince TFF dosyalarının kapatılmasına ve geçmişle helalleşmeyi sağlamak adına harcayacağımızı bütün camiamıza duyuruyrourm. 

Tünelde ışık belirdi
Geldiğimizde şehrin yüzde 99'unun inanmadığı bir göreve başladığımızdan bu yana, projeler yaratılan kaynaklar ve ödemelerle bütün camiamıza şu müjdeyi veriyorum: 'Eskişehirspor'un sonu karanlık değil.' Bu tünelin içinde ışık belirmeye başladı. Biz bu karanlık tünelden çıkıcaz. bütün borçları bize destek verildiği takdirde ödeyeceğiz. geçmişle helalleşip Eskişehirspor'u temizleyeceğiz. Öyle bi takım yaratıacağız ki bütün şehrin arkasından geleceği, herkesin gururlanacağı bir takımın temellerini atacağız.

Bu sene için umudumuzun kalmadığının farkındayız
Mevcut puan durumunda bu sene artık ligde kalma umutlarımızı çok aza indirdiğimizin farkındayız. Bu seneyi FIFA ve diğer dosyaları kapatmaya ayırıp, yaz transfer döneminde transferi açmak için elimizden geleni yapacağımızı, mevcut kadromuza yapılacak gerekli  transferle 2. Lig'de misafir olacağımız, yeniden bu lige dönmeyi planladığımızı bütün camiamıza duyuruyoruz. 

Eskişehirspor Hatıra Ormanı Projesi
Bu proje hem ülkemizin yeşillendirilmesi, hem toprak erozyonu, yeşil bir türkiye yaratmak adına muhteşem bir proje. Ayrıca buradan da Eskişehirspor kulübüne gelmesini beklediğimiz bağışın inanılmaz bir rakama ulaşacağını düşünüyoruz. Hedefini 1 milyon fidan olarak koyduğumuz proje ile prensip anlaşmasına vardık. Ankara'da Orman Bakanlığı'ndan onay geldiği takdirde protokol imzalanacak. Fidan başına  20 lira... 10 lirası Orman Bölge Müdürlüğü'ne yatırılacak. Fidan başı kulübe 10 lira kalacak. Hedefe ulaşırsak FİFA'daki dosyaların yüzde 100'ünü çözeriz. Buna yürekten inanıyoruz.

Eskişehirspor'un sanal parası: Es-Es Token
Çağımız teknoloji çağı. Sanal para teknolojisinden yararlanmak adına Türkiye'nin bu konuda en önde gelen firmasıyla anlaşma sağladık. Sözleşmeyi imzalamak üzereyiz. Eskişehirspor'un sanal parası Es-ES Token gündeme gelecek. 

Bu projeler hedeflediğimiz rakamlara ulaşırsa, Eskişehirspor'un kurtuluşu, borçlarının sıfırlanması 3-5 seneyi bulmaz... Buna biz yönetim kurulu olarak bütün kalbimizle inanıyoruz. Eskişehirspor'a sempatisi olan, destekleyen herkesi projelere destek vermeye davet ediyorum. 

Erkan Zengin 1 lira bile para istemedi
Başkan Mustafa Akgören devre arasında Erkan Zengin ve birlikte takıma katılması gündeme gelen oyuncularla ilgili olarak da şunları söyledi: "Biz bundan önceki dönemlerde transferi açmaya çok inanan, yeni transferler yapmayı çok isteyen bir yönetim kurulu değiliz. Ancak transfer sezonu başladığında Erkan Zengin'le yaptığımız görüşmeler sonucunda Erkan'ın Eskişehirspor'a gelmek istediğin, gelirken de yanında bir futbolcu listesi ile gelebileceğini bizlere iletti. Biz bu listeye baktık. Liste bu şartlarda bir transfer döneminde kurulmaya kalksa çok büyük meblağlar ödeyerek, bizim şu anki ekonomimizin çok üzerinde rakamlarla yapılabilecek olan transferlerin çok daha düşük rakamlara hatta şu anda takımımızda oynayan futbolcumuzun daha altında rakamlara gelmeye teklif ettikleri için değerlendirdik. Böyle hazır ve kaliteli bir kadro ile transferi açarsak 4 puanla kapatmış olduğumuz ilk yarının sonunda kalan 17 haftada çok zor olduğunu bildiğimiz kümede kalma hedefini belki de gerçekleştirebileceğimize inandık. O yüzden onları almak için uğraştık. Eğer böyle bi kaliteli kadro olmasaydı biz transferi açmak için uğraşmazdık. Kendileriyle de 1 buçuk yıllık anlaşmıştık. Ligde kalamasak bile şampiyon oluop lige çıkacaktık. Olmadı ama önümüzdeki yıl aynı kadro yine gelebilir. Kendileri önümüzdeki yıl da Eskişehirspor'a gelmeyi istediklerini söyledi. Ayrıca Erkan Zengin'e şahsım ve camiamız adına teşekkür ediyoruz. Kendisi bu 10 arkadaşın gelmesine öncülük yapmıştır. Kendisine 1 lira bile para istememiştir. Ben Eskişehirspor'da oynadığım süre içinde para istemiyorum demiştir." 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@