Anadolu Üniversitesi'ne üçüncülük ödülü

Anadolu Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ödüle layık görüldü...

SPOR 08.11.2021, 10:51
Anadolu Üniversitesi'ne üçüncülük ödülü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) 25. kuruluş yılını düzenlenen gala yemeği ile kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve üniversite temsilcilerinin yer aldığı galada farklı spor alanlarında ödüller dağıtıldı. Törene Anadolu Üniversitesi’ni temsilen Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen katılım gösterdi.

25 yılda 1031 madalya

TÜSF’ün 25. kuruluş yılı olan 1996 yılından bugüne dek yurtiçi ve Avrupa Şampiyonaları’nda en fazla madalya ve en fazla faaliyete katılan üniversitelere madalya ve şilt takdimi gerçekleştirildi. “Sporun Enleri” töreninde 1984 yılında kurulan ve 37 yılda farklı branşlarda 16 bin sporcu yetiştiren Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü; 1996-2021 yılları arasında 1301 madalya ile en çok madalya kazanan üniversiteler sıralamasında üçüncü oldu. 

Törende Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayri Ertan da yer alırken Anadolu Üniversitesi adına kazanılan ödüller Prof. Dr. Süleyman Sözen’e takdim edildi.

Rektör Erdal: Emeği geçen herkesi kutluyorum

Anadolu Üniversitesi’nin farklı spor branşlarında yer alan ve başarı gösterip madalya almaya hak kazanan öğrencilerini tebrik ettiğini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: “Üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ve öğrencileri eğitim alanında olduğu gibi farklı spor branşlarında da başarı gösterip bizleri gururlandırıyor. Tüm öğrencilerimizi, hocalarımızı ve çalışanlarımızı gösterdikleri azim ve disiplinli çalışmaları neticesinde kazandıkları bu başarılardan dolayı kutluyorum.”
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@