banner163

Başı farklı, sonu aynı

TFF 1. Lig'de 30'uncu haftanın açılış maçında Eskişehirspor deplasmanda Tuzlaspor'la karşı karşıya geldi...

SPOR 13.04.2021, 15:27 13.04.2021, 15:47
Başı farklı, sonu aynı

İstanbul 15 Temmuz Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya Eskişehirspor iyi başladı. 15'inci dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Onur Arı, sert ve düzgün bir vuruşla Eskişehirspor'u 1-0 öne geçirmeyi başardı.

23. dakikada Tuzlaspor’un kazandığı serbest vuruşta Alan Carius'un sert şutu üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
Dengeli bir oyuna sahne olan ilk yarının 42'nci dakikasında Eskişehirspor'un çıkarken kaptırdığı topla gelişen Tuzlaspor atağında Pucko'nın pasını iyi değerlendiren Gökcan Kaya, yerden köşeye yaptığı vuruşla Tuzlaspor adına skoru 1-1'e getirdi. 

31. dakikada Ahmet Yazar’ın içeriği çevirdiği topa Eskişehir savunmasında Emir dokunamadı. Arka direkte Pucko’nun tamamlamak istediği top yan ağlarda kaldı.
İlk yarının son uzatma dakikasında İbrahim Halil Öner'in kaleci Angeler'e yaptığı pres sonuç getirdi ve İbrahim Öner'in kaleye gönderdiği topta son dokunuşu Onur Arı yaptı. Genç oyuncu kendisinin ve Es-Es'in ikinci golünü kaydetti.

Es-Es ilk yarıyı önde tamamladı

İlk yarı Eskişehirspor'un 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise Eskişehirspor adına kabus gibi başladı. İkinci yarının başlangıcından sadece 30 saniye sonra, 46. dakikada, Gökcan’ın sağ kanattan çevirdiği topu Pucko kafa ile altıpas içindeki Thuram’a gönderdi. Thuram da düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golle skor 2-2'ye geldi. 

Eskişehirspor bu golün şokunu atlatamamışken 49'uncu Eskişehirspor savunmasının yaptığı hatalar zinciri pahalıya patladı.  Emir'in eline çarpan top penaltıya sebep oldu. Topun başına geçen Thuram İstanbul temsilcisini 3-2 öne geçiren golü kaydetti. 

53. dakikada Alan’ın sağ kanattan çevirdiği topa penaltı noktasına yakın bir yeden Thuram vurdu. Kaleci Cengiz gole izin vermedi. 55'inci dakikada Tuzlaspor'da Carius'un ortasında bu kez Arif Morkaya sahne aldı ve Arif'in attığı golle Tuzlaspor 4-2 öne geçti. 

70'inci dakikada Carius'un korner vuruşunda bu kez Thuram'a verdiği pasta Brezilyalı oyuncu bir kez daha topu ağlara göndererek skoru 5-2 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Eskişehirspor, Tuzlaspor'a 5-2 mağlup oldu. 
İstanbul ekibi bu galibiyetle puanını 44'e çıkardı. Eskişehirspor ise 8 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@