'Bizim puana değil futbolcuya ihtiyacımız var'

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, ETB adına yaptığı açıklamada teknik ekip ve yönetime çağrıda bulundu...

SPOR 25.02.2021, 15:39 25.02.2021, 16:12
'Bizim puana değil futbolcuya ihtiyacımız var'

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, ETB adına bir açıklama yaparak teknik ekip ve yönetime çağrıda bulundu. Takımda 'Eskişehirspor'u kafasında bitirmiş' olan isimler olduğunu ifade edilen açıklamda Teknik Direktör Cengiz Seçsev'in tercihlerinin sorgulandığı belirtildi.

ETB tarafından yapılan açıkalama şu şekilde; "Eskişehirspor camiasında yıllardan beri herkes 'Eskişehirli hoca yok mu' diye haykırdı durdu. Bizler de haykırdık. Şehrimizi bilen, bizimle aynı armaya sevdalı olan, stadyumda ES-ES diye haykıran birisi veya birileri olsun diye çok istedik.

Fuat Çapa tam istediğimiz gibi bir hocaydı

Özellikle son yıllarda 'bizim çocuklar' diyerek yola çıktığımızda Fuat Çapa tam istediğimiz gibi bir hocaydı. Şehrimizin insanı, armamızın sevdalısı ve bu arma uğruna her türlü fedakarlığı yapabilecek birisiydi ve sonuna kadar da yaptı. Bırak para almayı üzerine transfer için cebinden para verdi ve o dönem transferi bile açtı. Ancak daha öncesinde göreve geldiğinde 31 Ağustos gecesi lisanslar çıkmayınca, alt yapıdaki bizim çocuklarla yola çıktık. Yola çıkarken inançlı, dirençli, kararlı ve kendi çıkarlarını bir kenara atıp Eskişehirspor’un menfaatleri uğruna her türlü mücadeleye göğüs geren bir hoca vardı. Eskişehirspor formasının büyüklüğünü bilen ve bu formayı istemeyen hak etmeyene asla vermeyen bir hoca...

Zaman içinde yönetimsel hatalara ve şehrin vurdumduymazlığına daha fazla dayamadı ve istifa etti ancak hiçbir zaman kendisini düşünmedi. 'Yenilirsem ne olur, kariyerime mağlubiyet yazılır' demedi. 'Bu çocuklar hazır değil' demedi. Elde olan takımını hazırlayıp başlarında maça çıktı mücadelesini verdi. Kendisi her zaman bizlere umut verdi. 

'Herkes elinden geleni yaptı ama...'

Daha sonra gelen hocalar da ellerinden geleni yaptı illa ki ama özellikle son dönemde küme düşmemiz netlik kazanmasına rağmen hala 'sözleşme uzatmayan, yenilen gole tepki göstermeyen, şimdiden gidecek takım arayan, Eskişehirspor’u kafasında bitiren, seneye bizimle bu davada yer almayacak' arkadaşlara forma verilmesi bize göre bu kulübe ihanettir. 

Elbette herkesin bir hesabı var ancak uzun zamandır yapılan hesaplar tutmadı. Artık küme düştük, 1 yıldır maç kazanamıyorduk ve 35 maç sonrasında gelen galibiyetle şehirde yine bir rehavet havası oluştu. 

'Tercihlerini sorguluyoruz'

Durum ortadayken genç ve seneye bizimle olacak çocuklara forma vermemiz gerekirken sahaya çıkarılan mevcut kadroda hala yer almaması gereken arkadaşlarımız bulunuyor. Mevcut hocamız Cengiz Seçsev'in kendisinin de biz gibi Eskişehirsporlu olduğuna, geldiği ilk günden itibaren kardeşleri olarak onun bilgilendirmek için çağrıda bulunduk ancak artık tercihlerini sorguluyoruz.

'Bu saatten sonra maç kazanmanın bizim için anlamı yok'

Bu saatten sonra maç kazanmasının belki kendi kariyeri için bir anlamı olabilir ancak bizim bir anlamı yok. Takımımız küme düşmüş durumda transferimiz kapalı ve alt lige hazırlanmamız gerekirken fantazi peşinde koşmak gerçeklerden uzak hareket etmek, Eskişehirsporumuzun içinde bulunduğu durumu kavrayamamaktır. Cengiz hocamıza yine kardeşleri olarak söylüyoruz! Bizim yeni Metehanlar Bilaller bulup kazanacağımız gelirle dosya kapatıp kulübü yaşatmak için hareket edip  Önümüzdeki sene bizimle olacak arkadaşlara şimdiden forma vermesi gerektiğine inanıyoruz. Cengiz hocamıza bu konuda sitem ediyoruz. Bizim maç değil oyuncu kazanmamız lazım. Seneye bizimle beraber olacak çocukları sahaya sürmeniz lazım. Bu kulübün menfaatleri için bu yapılması gerekir. 

'Bu çocuklar 5 tane hoca gönderdi'

Öyle bir ortam oluşuyor ki, o hazır değil bu tam olmadı vs. Bakın değerli hocam bu çocuklar 5 tane hoca gönderdi! ve 6, 7, 8'e uzar gider... Umarım sıkıntıyı anlarsınız. Bize yeni hikayeler yazacak bizi heyecanlandıracak ve satıp dosya kapatmamızı sağlayacak yeni arkadaşlara ihtiyacımız var. Sizden isteğimiz  Seneye bizle olmayacak, bu formayı artık terletmek istemeyen arkadaşların daha fazla bu şanlı formayı giymemesidir. O Arkadaşlara da kızmıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Ama Artık bize verebilecekleri bir şey yok. Aksine biz onların kariyerlerinde çok büyük bir imkanlar sağladık. 

'Alt ligde kimse yüzlerine bakmaz'

Değerli yönetim kurulumuza da buradan sesleniyoruz. Yaptığınız güzel işleri bu camia nasıl destekliyorsa, yanlış yapılırsa da karşısında duracağımızın bilinmesini isteriz. Fenerium mağazalarında Es-Es forması satmak ne kadar yanlışsa lig bitsin de başka takıma gideyim diye zorla bu formayı üzerinde taşıyan bir arkadaşa vermek o kadar yanlıştır. Ne zor şartlarda bu görevi aldığınızı herkes biliyor. Tribünlerden gelen arkadaşlarımız abilerimiz olarak transferi açmak, dosya kapatmak için verdiğiniz emeklere şahidiz. Ancak sizler de biliyorsunuz ki takım hala ayaktaysa ve dosyalar kapatılıyorsa hem özverili çalışmanız hem de Metehan ve Bilal’dir. Sizler yeni Metehanlar, Bilaller çıkartıp gelir elde edemezseniz alt ligde kimse bu çocukların yüzüne bakmaz. Burası süper lige vitrin bir yer... 

'Bu sürece sessiz kalamazsınız'

Siz Eskişehirspor’umuzun faydalanacağı arkadaşlar yerine Eskişehirspor’dan faydalanan arkadaşlara forma verilmesine sessiz kalamazsınız. Bu süreçte maç kazanamıyorduk en sonunda kazandık ve bu streside üzerimizden attık ve artık En azından bu armayı taşımaktan gurur duyan kulübü federasyona bir kere bile şikayet etmemiş Eskişehirspor için fedakârlık yapmış arkadaşlar forma giysin derken Samsun maçında çıkan kadroya hiçbir müdahalede bulunmamak verilen emeklerinize de zarardır.

Tabii ki kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket ederek planlama yapıyorsunuzdu. Elbette mantıklı açıklamalar vardır. Ancak bizim durumumuzu şu an en iyi siz görüyorsunuz. Yeni Bilaller bulalım ki umutlarımız artsın. Eskişehirspor formasının büyüklüğünü bilenler olarak bu duruma sizler de müdahale etmezseniz bizim bu güne kadar eleştirdiğimiz çoğu doğru, yalan olur. 

Gelinen noktada sahaya çıkan kadroyu gören herkes transferi açmamız garanti gibi bir havaya girmiş durumda. Ancak böyle bir şeyin şu an mümkün olmadığını yinelemek, hem alacaklı oyuncular karşısında pazarlık gücümüzü hem de takımdaki sözleşme uzatmayan arkadaşları motive etmek için iyi olacaktır. 

Bu gereksiz rehavet ve özgüven büyük sorunlar yaratabileceği gibi alacaklı oyuncularda da baskıyı azaltır. Lütfen Eskişehirspor'umuz için transferi açamadığımızı ve seneye bizimle olacak arkadaşlardan oluşan bir kadroyu kurma konusunda işin önemini kavrayalım. Aksi halde hiç ortada yokken küme düşme kaldırılması üzerine Keşke kadroyu dağıtmasaydık gibi keşkelere maruz kalmayalım. Önlemimizi şimdiden alalım. 

'Fuat Çapa'nın getirilmemesi hataydı'

Son olarak camiamız da anlamalıdır ki kulübümüzde hoca sıkıntısı yoktu. Elbette Eskişehirli bir hocayla çalışmak bizlere yakışanı olacaktır ancak göreve geldiğiniz ilk gün kardeşleriniz olarak mevcut kadro yapısı ve oyuncu gurubunu en iyi bilen kişi Fuat Hocayla anlaşmanızın faydalı olacağını dile getirmiştik. O gün Fuat hoca gelse farklı olurdu ve bize göre getirilmemesi hataydı. 

'İlhan Var'a saberedilmeliydi'

İşte aynı şekilde İlhan Var hocanın da gönderilmesi hataydı. Hemde kamp dönemi öncesinde... Yönetim kurulumuz tabiki maç kazanmak isteyecek ama göreve geldikleri süre içinde çalıştıkları bütün hocaları göz önüne almaları gerekirdi. Cengiz hoca da devre arası kampına yetişmedi. Kamp döneminde İlhan Var takımı bilen birisi olarak başlarında durmalıydı ve sabretmeliydik. O konuda da yine kardeşleri olarak tavsiyede bulunmuştuk. Gelinen noktada takımımızın mücadele direncinde gözle görülür düşüş görünmektedir. İİlhan Var 16 maçta; 14 gol atmış, 31 gol yemiş, Maç başı 1.9 gol yemiş, Maç başı 0.88 gol atmış. Cengiz Seçsev 4 maçta; 3 gol atmış, 15 gol yemiş, Maç başı 3.75 gol yemiş, Maç başı 0.75 gol atmış bulunmaktadır. Bizim bir sistem üzerinde biraz sabırlı olmamız gerekirdi. Transfer açılır oyuncu gurubu üst seviyede olurdu o zaman hoca konusu gündeme gelirdi ancak zaten kısıtlı bütçemizin olduğu şu günlerde daha temkinli olmalıyız.

Önümüzdeki maçarlarda Eskişehirspor armasını taşımaktan ve alt liglerde de taşıyabilecek olmaktan gurur duyanları görmek ümidiyle.."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@