Dünya Kupası’nda düdük çalacak ilk kadın hakem: "Stéphanie Frappart"

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Almanya ile Kosta Rika, yarın karşı karşıya gelecek. Maçı yönetecek Fransız hakem Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk kadın hakem olarak tarihe geçecek.

SPOR 30.11.2022, 11:22 30.11.2022, 11:28
Dünya Kupası’nda düdük çalacak ilk kadın hakem: "Stéphanie Frappart"

Al Bayt Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 22.00'de başlayacak. Maçı Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek. Frappart, Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk kadın hakem olarak tarihe geçecek.

Oynadığı 2 maçta yalnızca 1 puan alabilen Almanya grupta son sırada yer alıyor. Kosta Rika ise 3 puanla aynı puana sahip Japonya'nın ardından 3. sırada bulunuyor.

Almanya'nın gruptan çıkması için kazanması ve İspanya-Japonya karşılaşmasının sonucunu beklemesi gerekiyor.

Kosta Rika kazanırsa gruptan çıkacak, beraberlik halinde ise diğer karşılaşmanın sonucu Kosta Rika'nın son 16'ya kalıp kalmayacağını belli edecek. Mağlubiyet halinde ise Kosta Rika turnuvaya veda edecek.

Stéphanie Frappart kimdir?

Stephanie Frappart kimdir, 2014 yılından beri Fransa‘da profesyonel olarak erkek futbol 2. Liginde hakemlik yapmaktadır.

Stephanie Frappart, 14 Aralık 1983 tarihinde Herblay-sur-Seine, Fransa‘da doğmuştur. 2009 yılından bu yana FIFA korkatına sahiptir.

Stephanie Frappart, 2011’den beri Fransa‘daki erkek futbolunun üçüncü bölümü olan Championnat Ulusal’da hakemlik yaptı. Aynı yıl FIFA‘nın Uluslararası Hakemler Listesi’nde yer aldı.

Stephanie Frappart, 2014 yılından beri Fransa‘da profesyonel olarak erkek futbol 2. Liginde hakemlik yapmaktadır. 2015 yılında Kanada‘da düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda hakem olarak görev aldı. 2019 yılında da Fransa‘da düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupasında tekrar hakem olarak görev aldı.

28 Nisan 2019 tarihinde Amiens ile Strasbourg arasındaki 34. hafta maçını yöneterek Ligue 1 kariyerine start veren Stephanie Frappart, ligin 36. haftasındaki Nice-Nantes maçını yönetti.

7 Temmuz 2019‘da da Fransa’daki FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde, ABD ile Hollanda arasında oynanan mücadeleyi yönetti.

UEFA tarafından görevlendirilen Stephanie Frappart, 14 Ağustos 2019 tarihinde İstanbul‘da Beşiktaş’ın stadyumu Vodafone Park’ta oynanan Liverpool ile Chelsea arasında yapılan maçı yönetti. Karşılaşmada ayrıca Türk hakem Cüneyt Çakır da 4. hakem olarak görevlendirildi.

Stephanie Frappart, UEFA‘nın erkekler organizasyonunda final yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@