Dünya Şampiyonu Sümeyye yurda döndü!

Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Eskişehirli Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı ve dünya ikincisi Sevilay Öztürk Portekiz’den Türkiye’ye döndü, havalimanında çiçeklerle karşılandı.

SPOR 15.06.2022, 21:57 16.06.2022, 15:10
Dünya Şampiyonu Sümeyye yurda döndü!

Madeira Adası'ndaki yarışlarda 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde 41.58'lik derecesi ile altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı ile 50 metre sırtüstü ve 50 metre kelebekte ikinci olan Sevilay Öztürk'ü İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri ve aileleri karşıladı.

Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Paralimpik Dünya Şampiyonası 50 metre sırt üstü yarışında muhteşem bir performans daha gösteren Sümeyye Boyacı, Türk yüzme tarihinde de bir ilk imza attı. Sümeyye, Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk dünya şampiyonluğunu ülkemize getirmiş oldu.

70 ülkeden 600’ü aşkın sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonasında 50 metre S5 sırt üstü kategorisinde altın madalyayı ülkemize getiren Sümeyye Boyacı, şampiyonanın sona ermesinin ardından Milli Takım kafilesiyle birlikte yurda döndü. Portekiz’den Türkiye’ye dönen Sümeyye Boyacı’yı, İstanbul Havalimanı’nda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve ailesi çiçeklerle karşıladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Sümeyye ile telefonda görüşerek şampiyonluğunu kutladı. Sümeyye Boyacı, tüm Eskişehirlilere ve destek verenlere çok teşekkür ettiğini belirterek, “Tüm Eskişehirlilere, ülkeme çok teşekkür ederim” dedi. Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Yüzme Antrenörü Mehmet Bayrak da başarının tesadüfle değil sistemli bir çalışma sonucu geldiğini belirtti. Bayrak, “Bu başarı bir ekip işidir. Önümüzde bir dünya şampiyonası daha olacak. Olimpiyata kota mücadelesi anlamı da taşıyor. Sümeyye’nin yine kota alacağını düşünüyorum. Bu başarı ile 2024’te Paris Olimpiyatlarına daha çok sporcu katılacağını düşünüyoruz. Sümeyye için Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarından sonra en büyük halka Olimpiyat şampiyonluğu var. Ben Hocası olarak ondan bu madalyayı da bekliyorum" dedi. 

Sevilay Öztürk ise "Arkamda duran herkese çok teşekkür ediyorum. Ellerinize yüreklerinize sağlık. İnşallah tekrarını yaşatacağız, seneye umarım altın madalya olacak" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@