Eskişehirspor'da -6 paniği! İsim sponsorluğu ne olacak?

Eskişehirspor Başkan Vekili Erkan Koca ve Basın Sözcüsü Cihan Gürsoy basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sezona -6 puan ile başlama ihtimalinin olduğunu ifade eden Erkan Koca, isim sponsorluğu için de görüşmeler yapıldığını belirtti.

SPOR 04.08.2021, 13:26 04.08.2021, 13:43
Eskişehirspor'da -6 paniği! İsim sponsorluğu ne olacak?

Eskişehirspor Asbaşkanı ve Başkan Vekili Erkan Koca ile Eskişehirspor Basın Sorumlusu Cihan Gürsoy; Eskişehirspor'daki son durum, yeni sezon hazırlıkları ve kaynak arayışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, Toko'dan 3 puan cezası geldiğini ve kulübe isim sponsoru konusunda görüşmeler yapıldığını ifade etti. 

Erkan Koca basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ülkemizde yaşanan orman yangınları için çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Ölen hayvanlarımız ve ağaçlarımız için de çok üzgünüz.

"Çok zor bir görevi üstlendik"

Kongre sürecini hepimiz yaşadık. 3 kez kongre ötelendi. Bir kez daha ötelenmesi durumunda elimizdeki futbolcularımızı da kaybetmek söz konusu olduğundan dolayı biz göreve talip olduk ve çok zor bir görevi üstlenmiş bulunmaktayız. 

"İlk hedefimiz takımı sahaya çıkartmak"

İki yıldan beri pandemiden dolayı taraftarımız tribünde değil. Eskişehirsporumuzu çok özledik. Bizim ilk hedefimiz takımı sahaya çıkartmak. Siyah kırmızılı çubuklu formayı, şehirle beraber, Eskişehirspor armasını ve sevdasını yaşatmak olacaktır. 

"Şehrimizden destek bekliyoruz"

Localarımız, led ekranlarımız satışa sunuldu. Fidan kampanyamız devam ediyor.  Bununla alakalı şehrimizden destek istiyoruz. 

Toko'dan 3 puan cezası geldi

Erkan Koca: Eskişehirspor camiası olarak Toko'yu kafamızdan hiç çıkartamadık. Dün sabah itibariyle kulübümüze 3 puan cezası geldi. Bu cezayı kaldırmakla ilgili çalışmalarımız hemen başladı ancak zor bir ihtimal gözüküyor. Sanırım -3 puan ile başlayacağız. Ayrıca 60 gün içerisinde Toko'yla anlaşıp borcunu ödemezsek -6 puan daha geliyor. Yani -9 yiyoruz. 

"Eskişehirspor freni patlamış bir kamyon"

Eskişehirspor freni patlamış bir kamyon. Bizler önce kamyonu uçurumdan düşmesin diye tutmamız gerekiyor. Yanlış bir harekette zaten tutanlar da kamyonun altında kalacak. Öncelikle olarak Eskişehirspor'u bu ligde tutmamız gerekecek. Ligde kaldıktan sonra hep birlikte yeniden yola çıkmamız lazım. 

FIFA dosyaları acilen kapatılmalı

Bunun da başında FIFA dosyaları geliyor. Yarın sabah neyle karşılaşacağımızı kimse bilmiyor.  Bunun tek çözümü de FIFA dosylarının kapatılması. Bu dosyalarla protokole girildiği an futbolcuyla anlaşma şansın yok. Borcun akdar protokol uyguluyorsun. Bu da kulübe zarar veriyor. Ne yapıp edip FIFA dosyalarının kapatıp ondan sonra yola devam etmek gibi bir planımız var. 

Kulüp lisansından da -3 gelebilir

Toko'nun 3 puan cezası ile birlikte kulüp lisansının alınamaması durumda bir 3 puan cezası da buradan gelebilir. Kulüp lisansı almak için tüm kulüplerden imza alınması gerekli. Transfer tahtasını açmak gibi... Bu da çok zor gözüküyor... Bir önceki Divan Kurulumuzun çalışmalarıyla -35'lerden buraya kadar düştü. Ancak -6 ile başlasak da mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklar da, biz de, şehir de mücadelemedecek. İnşallah üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum. 

"Aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz"

Eskişehirspor Basın Sorumlusu Cihan Gürsoy ise şu açıklamalarda bulundu: "Kurulduğu tarihten bugüne şerefle dalganan ve dalgalandırılan Eskişehirspor bayrağını devralmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Tüm yönetim kurulu üyeleri ve başkanımız olarak, kulübün içerisinde bulunduğu bu günlerde aldığımız sorumluğun bilincindeyiz. Bu zor günleri de yine başkanımızın Mehmet Şimşek'in de sıklıkla dile getirdiği üzere birlik beranerlik içerisinde, 'biz' olarak aşmaya çalışacağız. 

Göreve geldikten hemen sonra yönetim kurulu üyeleri olarak kendi içimizde bir örev dağılımı gerçekleştirdik. Kulübümüzün devamlılığını sağlayabilmek adına durum tespiti yaptık ve planlamalarımı kendi içimizde gerçekleştirdik.  

"Cem Karaca camianın bildiği bir isim"

Artık ligin başlamasına sayılan günler var. Bizim hızlıca bir takım kurmamız lazımdı. Biz de bu amaçla harekete geçip öncelikle teknik direktör tercihimizi Cem Karaca'dan yana kullandık. Bunun kendi içinde farklı sebepleri var. Cem Karaca camianın bildiği bir isim. Yine kulübün içerisinde bulunduğu mali şartlar da malum. Kulübü ekonomik olarak çok zorlamayacak bir tercih yapmaya çalıştık.

Cem hoca göreve geldikten hemen sonra ekibiyle birlikte çalışmalara başladı. Teknik ekibimiz. göreve devam eden ve gelecek vaat eden altyapı oyuncularımızla çalışmalarına başladı. Futbol takımımız Cem hocamızın önderliğinde tesislerde antrenmanlarını sürdürüyor. 

Buğra ve Tolga ile anlaşıldı

Yine yaptığımız görüşmeler sonucunda serbest kalmak için yasal yollara başvuran Buğra Çağlıyen ve Tolga Yakut'la yeniden anlaştık. Diğer oyuncularla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreçte mümkün olan tüm futbolcularımızla yola devam etmek istiyoruz. Cem hocamızın da isteği bu yönde...

"Günde çift antrenman yapıyorlar"

Diğer takımlara nazaran sezona geç başladık, bunun farkındayız. Bunun sebebi maalesef bir liste, başkan adayı çıkamamıştı. Ama göreve geldikten sonra teknik ekibimiz çalışmalarına hızla başladı. Günde çift antrenmanla sezon çalışmalarına devam ediyoruz. 

Bolu Abant'ta kamp yapılacak

Yine teknik heyetimizden bir kamp isteği geldi. Biz de bu doğrultuda Başkanımız Mehmet Şimşek ve diğer yönetim kurulu üyelerimizin girişimiyle Bolu'da bir otelle anlaştık. Bir aksilik olmazsa 22-29 Ağustos tarihlerinde Bolu Abant'ta kamp yapacak. Bu süreç içerisinde 3 tane hazırlık maçı oynanması planlanıyor. Bu takımlar ve tarihlerle alakalı paylaşımı ilerleyen dönemde yapacağız. 

"İsim sponsorluğuna sıcak bakıyoruz"

Takım çalışmlarını sürdürürken biz de kulübümüze maddi kaynak arayışını sürdürüyoruz. Kulübe yeni sponsorlar bulma konusunda çalışmalarımız var. İsim sponsorluğu ile alakalı, malum geçmiş dönemde tartışmalar olmuştu, kulübün içinde bulunduğu mali şartlardan ötürü biz açıkçası yönetim olarak sıcak bakıyoruz. Görüşmelerimiz var. Şartlarda anlaşabilirsek takımın ismine bir isim sponsoru bulacağız. İsim sponsorluğu ile 2-3 tane büyük şirketle görüşmelerimiz sürüyor
Forma sponsorunun duyurusunu zaten yapmıştık. Alman menşeli MS Sports firmasıyla 3 yıllık bir anlaşma yaptık. Yarın bunun ayrıntılarını saat 13.00'de paylaşacağız. 3 yıl boyunca forma antrenman malzemelerimiz bu firma tarafından tesis edilecek.

"Çatışma ortamını sonlandırmak istiyoruz"

Kulüp içerisinde bir parçalanmışlık var. Eski futbolcularımızla, yöneticilerimizle, idarecilerimizle, başka camialarla vs. hep bir sürtüşme var. Biz bundan sonraki dönemde problem istemiyoruz.Tüm bu kişiler ve kurumlarla da olabildiğine barış içerisinde, yine kulübümüz zarar görmeden, kulübümüzün birtakım değerlerine hakaret edilmeden, kulübümüz aşağılanmadan olabildiğine iyi  ilişkiler kurmak istiyoruz. Barış içinde bu görevi icra etmek istiyoruz. Bu çatışma ortamını da sonlandırmak istiyoruz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@