Eskişehirspor'da kongre 'son kez' ertelendi

Eskişehirspor'da bugün gerçekleştirilen kongre 'son kez' ertelendi...

SPOR 28.06.2021, 17:16 28.06.2021, 20:12
Eskişehirspor'da kongre 'son kez' ertelendi

Eskişehirspor'da 4 Haziran'da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 11 Haziran'a ertelenmiş, 11 Haziran'daki kongrede de aday çıkmayınca kulübün yönetimini Divan Kurulu devralmış ve kongre bir kez daha ertelenmişti.

Ertelenen kongre bugün Bugün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yalnızca 98 üyenin katıldığı kongrede yine aday çıkmadı ve kongre son kez 12 Temmuz'a ertelendi. 

Eskişehirspor Kulübü'nden yapılan açıklamada "11 Haziran’da ertelenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu Toplantımız bugün (28.06.2021) saat 16:00’da Eskişehir Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Divan Kurulumuzun; Yönetim ve Denetim Kurulu listesi olup olmadığını Genel Kurul’a sunmasının ardından aday listesi çıkmamasından dolayı toplantıya 12 Temmuz 2021 saat 16:00’ya kadar ara verilmesine genel kurulun oy çokluğu ile karar verildi. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu Toplantımız 12 Temmuz saat 16:00’da Eskişehir Hasan Polatkan Kültür Merkezinde yapılacak" ifadelerine yer verildi. 

Kongre'de Trabzonspor'a sitem

Divan Kurulu'nun transfer tahtasını açması için 4'ü FIFA'da olmak üzere 27 dosyayı kapatması gerekirken, Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu ve kurul üyesi Fatih Baturaygil konu hakkında açıklamalarda bulundu. Divan Kurulu Başkanı Çelikoğlu, kapatılması gereken dosyaların içerisinde en kritik olanının Trabzonspor dosyası olduğunu ve bordo-mavili camianın Eskişehirspor’a karşı tavır aldığını söyledi.  Trabzonspor’da taraftar kitlesinin kulübe karşı olumsuz tavır aldığına değinen Çelikoğlu, “Kesinlikle bir şike olayına karışmadık. Trabzonspor uzun yıllar şampiyon olduktan sonra daha olmamış bir takım. O yıl şampiyonluğa belki yakındı. Bizi hiçbir takım ilgilendirmez. Kim şampiyon olursa olsun, kim küme düşerse düşsün biz sporumuzu kendimize yakışan şekilde yapan bir takım olduk. Maalesef bize kötü bir yafta takınıldı. Hem tahkim kurulundan hem hakimlerden aklandık ama Trabzonspor taraftar kitlesinde böyle bir handikaplı duruşumuz var. İnşallah süper ligde oluruz ve onlarla tekrar karşılaşırız. Bizim durumumuzu daha iyi anlarlar. Taraftarı karşılarına almamak için bize direnç gösteriyorlar” diye konuştu. Kongrede söz alan Divan Kurulu Üyesi Fatih Baturaygil, Trabzsonspor’la çok sayıda görüşme gerçekleştiğinin ve kulübe yeni bir teklif götürdüklerinin altını çizerek, "Bize en sıkıntı çıkartan nokta, Trabzonspor oldu. Trabzonspor halkı bizi şampiyon olamamalarının sebebi olarak görüyor. İnanın Trabzonspor’u cumhurbaşkanımız hariç herkes aradı. Bakan seviyesinde dahi arandı ama Trabzon halkı ve yönetiminin bize çok büyük bir tavrı var. Onların bakış açısına baktığımız zaman, ‘bizi şampiyon yapmadılar’ diye düşünüyorlar. 90. dakikada Batuhan’ın kafası girseydi, şampiyon siz olacaktınız. Trabzonspor bize problem çıkartıyor ama yine de umutsuz değiliz. Bir teklif daha yaptık. Bir futbolcu ve bir miktar elimizden geleni yapalım ve siz bizim önümüzü açın dedik" diye konuştu.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@