Eskişehirspor derbi saatini bekliyor

TFF 1. Lig'de Eskişehirspor yarın evinde Bursaspor'la karşı karşıya gelecek... İşte detaylar...

SPOR 30.04.2021, 17:36
Eskişehirspor derbi saatini bekliyor

TFF 1. Lig'de 33'üncü hafta Anadolu derbisine sahne olacak. Küme düşmesi kesinleşen Eskişehirspor evinde ligde iddiası kalmayan Bursaspor'u konuk edecek. Saat 13.30'da başlayacak karşılaşma TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Es-Es hazırlıklarını tamamladı

Eskişehirspor'da Bursaspor maçı hazırlıkları tamamlandı. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde, bugün saat 15:30'da Antrenör Yasin Söğüt yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda oyuncular ısınmanın ardından pas ve koordinasyon çalışmaları gerçekleştirdiler. Antrenmanın ardından kampa giren siyah Kırmızılı takım maç saatini beklemeye başladı. 

79'uncu kez sahne alacaklar

İki ezeli rakip Anadolu derbisinde 79'uncu kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 78 karşılaşmada Eskişehirspor 24 kez galip gelirken Bursaspor ise 29 kez galibiyet sevinci yaşadı. 25 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Siyah kırmızılı ekibin ev sahipliğinde oynanan karşılaşmalarda ise bariz üstünlüğü bulunuyor. Eskişehirspor evinde oynadığı 37 karşılaşmada 19 galibiyet elde ederken, 12 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Eskişehir'de oynanan 6 karşılaşmada ise Bursa ekibi sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 

Bursa'nın deplasman karnesi zayıf

Eskişehirspor müsabakasıyla birlikte son kez deplasman maçına çıkacak olan Bursaspor, bu sezon dış sahada oynadığı karşılaşmalarda tam 30 puan kaybetti.
TFF 1. Lig’in 33. haftasında yarın Eskişehirspor’la mücadele edecek Bursaspor, bu sezon son deplasman maçını oynamış olacak. Transfer yasağını her iki dönemde de kaldıramaması sebebiyle genç ağırlıklı bir kadro ile mücadele eden yeşil-beyazlı takım, 32 haftada 43 puan toplamayı başardı. Ancak altyapıdan yetişen oyuncuların bu gayreti Bursaspor’u Süper Lig’e taşımaya yetmedi.

16 maçta 5 galibiyet alabildiler
Özellikle son 6 deplasman maçının 5’i kaybederek play-off yarışından kopan Bursaspor, genel tabloya bakıldığında da bu sezon dış sahada oynadığı karşılaşmalarda yalnızca 18 puan toplayabildi. Çıktığı 16 müsabakada, 5 galibiyet, 8 mağlubiyet, 3 de beraberlik alan yeşil-beyazlı ekip, tam 30 puanlık bir kayıp yaşadı. Bursaspor iç sahada ise 16 maçta 25 puan elde etti.

Bursaspor’da 4 eksik var
32 haftada 43 puan toplayan Bursaspor’un yarınki maça genç ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor. Sakatlıkları bulunan İsmail Çokçalış ve Cüneyt Köz’ün yanı sıra kadro dışı bırakılan Özer Hurmacı ile Ataberk Dadakdeniz, Eskişehir deplasmanında forma giyemeyecek. Ligde 8 puanla son sırada bulunan Eskişehirspor ise bu sezon sadece 1 galibiyet elde edebildi. Kırmızı-siyahlı ekip de yarın oynanacak olan maçta genç ağırlıklı bir kadro ile mücadele edecek.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@