banner163

Eskişehirspor taraftarından Kazım Kurt'a tepki! "Depremzede öğrencileri de tesisten çıkardılar"

Eskişehirspor'a yıllardır futbolcular yetiştiren İsmail Arca Altyapı Tesisi'nin, Odunpazarı Belediyesi tarafından ihaleyle kapatılıp el değiştirmesine ve Kazım Kurt'a yönelik tepkiler sürüyor. Tesiste kalan 8 depremzede öğrencinin de çıkarıldığı belirtildi. İşte son açıklamalar...

SPOR 01.06.2023, 17:10 01.06.2023, 17:20
Eskişehirspor taraftarından Kazım Kurt'a tepki! "Depremzede öğrencileri de tesisten çıkardılar"

Eskişehir'de yıllardır kent futboluna katkılarda bulunan ve Eskişehirspor'a da futbolcular yetiştiren İsmail Arca Altyapı Tesisi'nin, Odunpazarı Belediyesi tarafından ihaleyle el değiştirmesine tepki amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Odunpazarı ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde Eskişehir Futbol Altyapı Derneğince işletilen İsmail Arca Altyapı Tesisi'nin önüne gelen bir grup, belediyece tesislerin ihaleye çıkarılarak başka bir müstecire verilmesine tepki gösterdi.

"Tesiste 8 depremzede öğrenci kalıyordu, onlar da ayrılacak"

Dernek Başkanı Ramazan Altıntaş, burada yaptığı açıklamada, derneğin yaklaşık 25 yıldır Eskişehirspor'a hizmet vererek başarılı futbolcular yetiştirdiğini söyledi. Altıntaş, Odunpazarı Belediyesinin kararı doğrultusunda, derneğin hizmet verdiği ve 8 depremzede öğrencinin de kaldığı tesisten ayrılacağını ifade etti.

"Eskişehirspor'un hayranıyım, ne gerekirse yapıyorum' diyen bir belediye başkanı bnu yapar mı"

İsmail Arca Altyapı Tesisi Müdürü İsmail Bal da 1999 yılında hizmete giren tesiste iş insanlarının, halkın ve taraftarların emeklerinin olduğunu vurguladı. Tesisin 20 bin çocuğa hizmet ettiğini, 500'ünün profesyonel olduğunu, 270'inin A Milli, Ümit Milli ve Genç Milli takımlarda forma giydiğini belirten Bal, "Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un söylediği gibi 'Orası Eskişehirspor'a hizmet etmiyor' anlayışıyla, 'Hizmet eder anlayışa getirmek istiyoruz' demesi bir tarafa Eskişehirspor'un dahi haberi olmadan ihaleye çıkarıp bir başkasına vermesinin Eskişehirspor'a ne kadar faydalı olduğunun takdirini size bırakıyorum. 'Spora destek veriyorum' deyip 'Eskişehirspor'un ben hayranıyım, ne gerekiyorsa yapıyorum' diyen bir belediye başkanının bizi bu şekilde kapının önüne koymasını anlamış değilim." diye konuştu.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Diri: "Bu yapılanı doğru bulmuyoruz... Depremzede öğrencileri de açıkta bırakmayacağız"

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri de şu anda tesisten 500 çocuk ve gencin yararlandığını ifade ederek, "Onların buradan çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Zira Eskişehirspor'umuzda da işler iyi gitmiyor. Bu kötü gidişat içinde Eskişehirspor'a düşene bir tekme atmak diye yakıştırmak istemiyoruz ama bunun açıklaması bu oluyor. Depremzede çocuklarımız bizim başımızın tacı. Onları asla aç, açıkta, sokakta bırakmayız. Bunun bir sürü daha trajik boyutları var. Kaymakamlığımızla ve Valiliğimizle görüşüp onları Eskişehirspor tesislerinde ağırlamaktan da gurur duyarız." ifadelerini kullandı.

Odunpazarı Belediyesi'nden açıklama: İhaleye çıktık, kazanana verdik 

Odunpazarı Belediyesi de Eskişehir'de yıllardır kent futboluna katkılarda bulunan ve Eskişehirspor'a da futbolcular yetiştiren İsmail Arca Altyapı Tesisi'nin ihaleyle el değiştirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tesis için açık ihaleye çıkıldığı ve başka bir işletmenin ihaleyi kazandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "İsmail Arca'nın adını hiçbir yerden silmiyoruz. Gündoğdu Mahallemizdeki sahamızın adı da İsmail Arca halı sahasıdır. Sadece efsane kaptan İsmail Arca'nın değil, Çankaya'daki spor alanına Fethi Heper'in, Gültepe'deki spor alanına Hüdai Doğu'nun, 71 Evler'deki spor alanına Süreyya Özkefe'nin, Orhangazi'deki spor alanına Nihat Atacan'ın, Sultandere'deki sahaya İlhan Çolak'ın, Ihlamurkent'teki spor alanına da Ender Konca'nın adı verilmiştir. Bu sahaların ve tesislerin tamamı ücretsiz olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@