Eskişehirspor Teknik Direktörü Cem Karaca: Puanlar almaya başlayacağız

Eskişehirspor Teknik Direktörü Cem Karaca, Eskişehirspor'un geçen haftaya oynadığı Amed karşılaşması ve hazırlıkların sürdürdüğü Zonguldak Kömürspor maçını değerlendirdi.

SPOR 06.10.2021, 12:30 06.10.2021, 13:02
Eskişehirspor Teknik Direktörü Cem Karaca: Puanlar almaya başlayacağız

Eskişehirspor'da bugün yapılan antrenman öncesi Teknik Direktör Cem Karaca açıklamalarda bulundu.

Siyah Kırmızılı takımın son olarak oynadığı Amedspor maçıyla ilgili değerlendirmelerle açıklamalarına başlayan Karaca, “Amedspor maçına iyi hazırlanmıştık. Maça da planladığımız gibi başladık. Skor olarak öne geçmeyi başardık ancak tartışmalı bir pozisyon sonucunda 10 kişi kaldık ve geri çekilmek zorunda kalarak, 1 saatten fazla eksik kişiyle oynadık. Tabii ki bizim de hatalarımız vardı ama genel olarak hakem hataları oyun planımızı bozdu. Genel olarak gördüğümüz kartlar maçlardan önce yaptığımız planlamanın dışında kalmamıza sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

"Oyuncularımı korumak adına..."

Karaca, kendisinin kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak ise; “Havalimanından polisler eşliğinde karşılanmamızdan itibaren genel olarak Diyarbakır’da gergin bir atmosfer vardı. Benim kırmızı kart pozisyonumda ise rakip takımdan bir oyuncu Buğra’ya sert bir faulün ardından yumruğunu gösterdi. O arada bizim yedek kulübemizin ön tarafında bir tartışma çıktı. Rakip takımın teknik direktörü de o esnada kendi bölgesinden ayrılıp bizim kulübemizin olduğu alana gelerek oyuncularımı itmeye başladı. Ben de oyuncularımı korumak adına kendisini alanımızdan dışarı ittim. Kulübe iletilen hakem raporunda da bu şekilde yazıyor” şeklinde konuştu.

"Ligin en çok gol atan ikinci takımıyız"

Takımın genel performansı ve gelecek maçlar ile ilgili de konuşan Teknik Direktör Karaca; “Sezonda 5 takım ile karşılaştık. Karacabey Belediyespor dışındaki rakiplerimiz üst sıraları zorlayan takımlardı. Pazarspor’un son yarım saati dışında ezilmediğimiz mücadeleler oynadık. Bence Eskişehirspor’un kendisinin yetiştirmiş olduğu futbolcularla iyi mücadele ediyoruz. Ligin en çok gol atan ikinci takımıyız. Şanlıurfaspor maçı dışındaki tüm maçlarda gol attık. Artık kendi seviyemize yakın rakiplerle oynamaya başlıyoruz. Puan ve puanlar almaya başlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Sakat oyuncularla ilgili son durum

Cem Karaca, takımdaki sakat ve cezalı durumdaki oyuncular ile ilgili olarak ise “Emre Kuday arkadaşımızın sakatlığı devam ediyor. Tolga Yakut, Utku Kızılkaya ve Buğra Çağlıyan da cezalı durumdalar. Zaten Buğra milli takımda olacak. Tabii ki cezalı durumdaki oyuncularımız bizi kadro çıkarma konusunda zorluyor. Ama 25 kişiyiz ve her oyuncuyu tek tek değerlendirip, hepsinden maksimum performansı alarak bir sonraki maça çıkmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

"Daha iyi olacağız"

Takımımızın sezon başından bu yana yakaladığı grafik ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karaca sözlerine şu şekilde devam etti; ”Her maçta daha çok tecrübe kazanıyoruz ve daha iyi olacağız. Görülen kartlarla ilgili yapılan eleştirileri görüyorum ancak bizim oyun stilimiz sert ve çok koşan ve çok mücadeleci oyun sergilemeye daha yakın. Buna taktiksel katkılarımızla zaman geçtikçe çok daha iyi olacağız.”

Kastamonu maçının oynanmaması avantaj

Teknik Direktör Karaca, son olarak normal şartlarda bugün oynanası planlanan Kastamonuspor maçının bay geçilmesi ile ilgili olarak ise; “Kadro derinliğimiz çok iyi değil. Üstüne bir de cezalı oyuncular ekleniyor. Belli bir oyuncu grubunun dışarısına çıkmakta zorlanıyoruz. Kastamonuspor maçının hafta içerisinde oynamamız gereken bir maça denk gelmesi bizim için bir avantaj oldu diyebiliriz” dedi.

Hazırlıklar devam ediyor

Eskişehirspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde, Teknik Direktör Cem Karaca ve ekibi yönetiminde saat 10:30’da başlayan antrenmanda oyuncular ısınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından dar alan pas ve şut çalışmaları gerçekleştirdiler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@