İşte mutluluğun fotoğrafı

Eskişehirspor, 34 maçın ardından galip geldi... Oyuncular soyunma odasında büyük mutluluk yaşadı...

SPOR 19.02.2021, 19:38 19.02.2021, 19:58
İşte mutluluğun fotoğrafı

Eskişehirspor ligin 22. haftasında Bandırmaspor ile karşılaştı. Ligde 34 haftanın ardından galibiyet hasretine 2-1’lik skorla son veren Eskişehirspor puanını 7’ye yükseltti. Maçın ardından büyük sevinç yaşan Eskişehirsporlu futbolcuların soyunma odasındaki sevinci görülmeye değerdi...

Öte yandan Eskişehirspor Kulübü de galibiyeti yakın zamanda genç yaşta hayatını kaybeden kongre üyesi ve tribünün tanınmış ismi Çağlan Yılmaz'a armağan etti. Kulüpten yapılan açıklamada " 377 gün sonra, 34 maç sonra aldığımız galibiyet senin için gelsin Çağlan! Ruhun şad olsun! Kalbimizdesin..." ifdelerine yer verildi...

Seçsev: Futbolcularımın hepsini kutluyorum

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Sorumlusu Cengiz Seçsev, “34 haftalık kazanamamaya ve bugün kazanarak son vermek bizi onurlandırdı. Bunun devam etmesi için genç futbolcularımın saha içerisinde inandıkları zaman neleri yapabilecekleri, neyi ön plana çıkartırsak bunla beraber saha içerisinde zaten mücadele ediyorlardı. Sadece kendilerine özgüven aşılamaktık ve bunu başardık. Bugün çoğu takımda çift santrafor oynamanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Biz bunu başardık. Bunun sonucunda da galip gelmemiz ayrı bakılacak bir olay. Ben futbolcularımın hepsini kutluyorum. Bu çocuklar zaten mücadele ediyorlardı. Sadece geride oynayıp oyunu kabul etmeyi alışmalarından dolayı kendilerine olan özgüvenlerini kaybetmişlerdi. Biz bugün önde oynayarak, önde baskı yaparak bunu sonuçlandırmak istedik. Bunu her geçen gün artırarak devam etmelerini sağlayacağız. O yüzden hepsini kutluyorum. 2 tane futbolcuya öncelik tanımak zorundayım. İbrahim Halil bu takımda epey süre alan oyuncularımızdan biri. Bugün hem gol attı hem de penaltı ile ön plana çıktı. İlk defa oynayan kalecimiz Cengiz, 17 yaşında Pote ile karşılaştığında bir top çıkardı. Bu top oyunun gidişatında bizim için çok etkendi. Onun da güveni arttı. İkisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Üst düzey mücadeleyle nelerin başarılabileceğini bizlere ve herkese gösterdiler” diye konuştu.

Sözeri oyuncularına ve hakemlere yüklendi

Bandırmaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Aslında çok yorum yapılacak bir maç değil bizim açımızdan. Eskişehirspor’u tebrik ediyorum. Bu genç oyuncular koşup mücadele ettiler. Kendi hatalarımızdan verdiğimiz pozisyonlarla golleri buldular ve kazandılar. İlk galibiyetlerini aldılar. Benim takımıma gelince, fazla söylenecek bir şey yok. Yorum yapmaya gerek yok. Sadece şunu söyleyebilirim bir haftadır ben oyuncularıma böyle maçların tarihte olduğunu, hayal kırıklığı oluşturduğu altını çizerek söylüyorum. Eskişehirspor takımını küçümsemek için değil. Bugüne kadar galibiyet alamamış demek ki gençlerle mütevazı bir şekilde, kendince mücadele eden bir takım. Maç seçme lüksümüz yok. Tuzlaspor, Altay, Ümraniye ve İstanbulspor gibi takımları yendik. Bu gibi hedefe oynayan sistemli takımları yeniyoruz. Böyle maçları kaybediyorsak motivasyon ve konsantrasyon eksikliği vardır" diye konuştu.

“Maçın hakemleri zaten bu maçın altında kaldılar”
Oyuncuların performansı hakkında konuşan Erkan Sözeri, “Oyun performansının hiçbir yere koyulacak tarafı yok. Bu maçın bana göre en kötü tarafı bize yakışmadı. Mücadele, oyun ve performansın hiçbir yere koyulacak tarafı yok. Çok üzgünüm. Oyuncularıma hiçbir şey söylemeye gerek duymadım. Bir takım bu kadar sahada kötü olabilir. Bundan ders çıkarmak lazım. 3 gün sonra Keçiörengücü ile zorlu bir maç var. Tekrar toparlanacağız ama ne zaman play-off için eşik atlama maçına gelsek böyle bir sorun yaşıyoruz. Maç seçiyoruz bu da tarihte yerin alacaktır. Her zaman örnek gösterilecektir. Çok üzgünüz. Camiamız kusura bakmasın. Bunu telafi etme yoluna gideceğiz. Oyuncularımı bugüne kadar hep savundum, hep arkalarında durdum. Kötü de oynadılar, mağlubiyet de aldılar ama bugünkü kadar beni üzen bir performans olmadı. Hakemler hakkında çok konuşmam ama maçın hakemleri zaten bu maçın altında kaldılar. Üstüne de çıkacak kapasiteleri yoktu. Ama biz o kadar kötüydük ki hakemlere laf söylemeye hakkımız yok. Bu maçı hakeme bağlamak bana göre acizliktir. Çünkü biz sahada hiçbir şey yapmadık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@