Kadınlar boksta 5 altın madalya kazandı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli, Ayşe Çağırır ve Şennur Demir altın madalya kazanarak rekora imza attı...

SPOR 20.05.2022, 20:43 20.05.2022, 21:11
Kadınlar boksta 5 altın madalya kazandı

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda +81 kilo finalinde Şennur Demir, Faslı rakibi Khadija Mardi’yi mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Şennur Demir'in altın madalya alması ile birlikte kadın boksörlerimiz bir rekora imza atarak dünya şampiyonasında 5 altın madalya kazandı.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 81 kiloda Şennur Demir altın madalya kazandı.

Buse Naz Çakıroğlu 50 kiloda altın madalya aldı

 Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli boksör kazandığı altın madalyanın 2024 Paris Olimpiyatları için umut ışığı olduğunu söyledi. Müsabakaya iyi başlayan milli boksör ilk raundu 5-0 aldı. İkinci raundu 4-1 kazanan Buse Naz, son raundu 4-1, maçı da 5-0 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. İlk turda Moğol Mungunsaran Balsan'ı, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam'ı, çeyrek finalde Aira Cordero Villegas'ı, yarı finalde de İspanyol Fernandez'i eleyen olimpiyat ikincisi milli boksör, finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaştı. Buse Naz, şampiyonluğunun ardından duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Milli boksör, tribünleri dolaşmasının ardından sevincini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile paylaştı. Buse Naz Çakıroğlu, 48 kiloda altın madalya alan Ayşe Çağırır'ın ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 2. şampiyonluğunu getirdi.

Busenaz Sürmeneli 66 kiloda altın madalya aldı

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın 11. gününde olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, final maçında Kanadalı rakibi Charlie Cavanagh ile karşılaştı. Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog, Özbek Navbakhor Khamidova ve Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i eledi. Finalde Kanadalı Charlie Cavanagh ile karşılaşan Busenaz, ilk rauntta rakibini yıpratan yumruklar attı. Çok üstün bir boks ortaya koyan Busenaz, ilk raundu 5-0 aldı. İlk rauntta olduğu gibi ikinci rauntta da hakemin saymasını sağlayan milli boksör, bu bölümü de net bir şekilde 5-0 üstün bitirdi. Son rauntta da rakibini arka arkaya attığı yumruklarla zor duruma düşüren Busenaz, bitime 45 saniye kala hakem kararıyla galip ilan edildi ve altın madalyanın sahibi oldu. Milli boksör, şampiyonada yaptığı 5 maçın 4'ünü normal süre tamamlanmadan kazandı.

Hatice Akbaş 54 kiloda şampiyonluğu getirdi

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbaş, final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli boksör, kendisini destekleyenlere çok teşekkür etti. İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde Bulgar Stanimira Petrova'yı, yarı finalde de Taylandlı Tintabthai'yi eleyen milli boksör, finalde Romanya'dan Lacramioara Perijoc ile karşılaştı.Tribünlerin desteğini alarak müsabakaya başlayan milli boksör, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu 3-2 kaybeden Akbaş, son raunda üstün girerken, 3-2 kazanarak altın madalyaya ulaştı. Hatice Akbaş, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 3. şampiyonluğunu getirdi.

Ayşe Çağırır 48 kiloda altın madalya aldı

İlk turda Özbek Marjona Savrieva'yı, ikinci turda Fransız Rim Bennama'yı, çeyrek finalde İngiliz Demie-Jade Resztan'ı yarı finalde ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez'i geçen milli boksör, finalde Kazak Alua Balkibekova ile karşılaştı. Müsabakanın ilk raundunu 5-0 kaybeden Ayşe, ikinci raundu 3-2 aldı. Son rauntta üstün bir performans sergileyen milli boksör, bu bölümü 5-0, maçı da 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Şennur Demir'le 5 altın madalya

Avrupa şampiyonluğu bulunan milli boksör Şennur Demir, Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın 11. gününde +81 kiloda yarışarak Faslı rakibi Khadija Mardi’yi mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@