Milli motosikletçi Deniz Öncü Fransa'da piste çıkacak

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Uluslararası Motosiklet Federasyonunun (FIM) organize ettiği Dünya Moto3 Şampiyonası'nın beşinci ayağında başarı kovalayacak.

SPOR 11.05.2023, 14:02 11.05.2023, 14:11
Milli motosikletçi Deniz Öncü Fransa'da piste çıkacak

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre, Dünya Moto3 Şampiyonası'nda Fransa Grand Prix'si 12-14 Mayıs tarihlerinde Le Mans Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Şampiyonada Deniz Öncü, Red Bull KTM Ajo takımıyla ödül kürsüsünde yer almayı hedefliyor. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesinde çalışan milli sporcu, yarın serbest antrenmanlarda, 13 Mayıs Cumartesi günü sıralama yarışında ter dökecek. Sezonun beşinci ayağı 14 Mayıs Pazar günü TSİ 12.00'de start alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ay-yıldızlı sporcu Deniz Öncü, "Motosikletime geri döndüğüm için mutluyum. Jerez'de olumlu geçen bir hafta sonundan ve harika bir testten sonra, güçlü bir motivasyonla Fransa'ya geldik. Yeniden rekabetçi olmaya odaklandık. Hafta sonunun tadını çıkarmaya çalışıp en iyi sonucu almak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Asya Yetenek Kupası'nın Şampiyonu, geleceğin MotoGP yıldız adayı Deniz Öncü kimdir? 

2003 doğumlu Deniz Öncü, kardeşi Can ile birlikte motor sporları kariyerinde hızlı adımlar atmaya devam ediyor. 2017'de ülkemizi Red Bull MotoGP Rookies Cup ve Asya Yetenek Kupası’nda temsil eden Deniz Öncü, Asya Yetenek Kupası'nı şampiyon tamamlarken, Red Bull MotoGP Rookies Cup'ta ise dördüncü olarak harika bir yılı geride bıraktı. 2018'de ise kardeşi Can'ın ardından Red Bull MotoGP Rookies Cup sezonunu ikinci sırada tamamladı.

2019’da Rookies Cup ile birlikte, FIM Moto3 CEV Junior Dünya Şampiyonası'nda da piste çıkan Deniz sene içinde kardeşi Can'a katılarak Moto3 yarışlarında da yer aldı.

Deniz, 2020 sezonunda ise Red Bull KTM Tech3 takımıyla anlaştı ve Moto3'te yarışmaya başladı. Moto3'teki ikinci sezonunda takıma ve organizasyona iyice alışan Deniz; Katalonya, Avusturya ve Aragon'da podyuma çıkarak başarılı bir sezonu geride bıraktı.

2022’de birçok talihsizlik yaşayan Deniz Öncü, dört kez dördüncülük yaşadı, bir kez de podyuma çıktı. Deniz, 2023 yılında ise takım değiştirdi. Genç sürücümüz, Moto3’ün iddialı takımlarından Red Bull KTM Ajo ekibiyle yoluna devam ediyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@