Eskişehir Büyükşehir duyurdu... O cadde için yeniden tamamen trafiğe kapatma kararı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi duyurdu... 5 yıl önce alınan karar uygulamaya geçiyor... Tarihi Odunpazarı bölgesindeki Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokakları tamamen trafiğe kapatılacak, yayalaştırılacak. İşte detaylar...

TRAFİK 16.09.2022, 23:43 17.09.2022, 00:05
Eskişehir Büyükşehir duyurdu... O cadde için yeniden tamamen trafiğe kapatma kararı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Odunpazarı bölgesindeki Kemal Zentinoğlu Caddesi'ni tamamen trafiğe kapatmak için yeniden harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada UKOME'nin 2017'de aldığı ancak 5 yıldır uygulanmayan caddenin ve bağlantılı sokakların tamamen trafiğe kapatılması kararının uygulamaya konacağı belirtildi. 

26 Eylül itibariyle trafiğe tamamen kapatılacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnsanların etkileşimi için güvenli, konforlu, erişilebilir alanlar, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentlerin en temel bileşenidir. Bu çerçevede şehrimizde yayalaştırdığımız ve yayalaştırma sonrası daha da değer kattığımız alanlara bir yenisini daha ekliyoruz. Odunpazarı Kentsel Sit Alanı içinde kalan Kemal Zeytinoğlu Caddesi Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz tarafından hayata geçirilen birbirinden değerli projeler ile bölgeyi turizm açısından çekim merkezi haline getirmiştir. Özellikle yerli ve yabancı turist sayısındaki artış ile şehrimize gelen turlar nedeniyle de yaşanan araç ve yaya trafiği bölgede trafik düzenlemesi yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. İmar planlarında yaya bölgesi olarak gözüken Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve bağlantılı sokaklar, 2017/6 sayılı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliği ile alınan karar ile 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle araç trafiğine belirli saatlerde kapatılacaktır.

TARİH

SAAT

1 NİSAN – 31 EKİM

09.00 – 23.00

TRAFİĞE KAPALI ZAMAN

1 KASIM – 31 MART

09.00 – 21.00

TRAFİĞE KAPALI ZAMAN

KEMAL ZEYTİNOĞLU CADDESİ ( ATATÜRK BULVARI - ŞEYH EDEBALİ SOKAK ARASI)

ARİFBEY SOKAK

BEYLER SOKAK

CEMALCİLER SOKAK

ÇÜRÜK HOCA SOKAK

DEMİRLER SOKAK

ERLER SOKAK

FIRIN SOKAK

İNCEAĞA SOKAK

KOCA MÜFTÜ SOKAK

KURŞUNLU CAMİ SOKAK

MÜCELLİT SOKAK

ORTAÇ SOKAK

ÖRENCİK SOKAK

ÖZLEMLİ SOKAK

PAŞAOĞLU SOKAK

ŞEYH SADIK SOKAK

ŞİRİNYALI SOKAK

TİRYAKİ HASAN PAŞA SOKAK

ZEYTİNLER SOKAK

Caddeden geçen minibüsler ne olacak?

Açıklamada, "Caddenin araç trafiğine kapatılması nedeniyle cadde girişinde bulunan taksi durağı 1 araçlık bekleme noktası bırakılması şartıyla Atilla Sokak köşesine taşınacaktır. Caddeyi kullanan 18 ve 32 numaralı minibüsler ise Devetepe Sokak-Kocatepe Sokak-Şube Sokak güzergahını kullanarak Odunpazarı’na ulaşacak ve devamında aynı güzergahı kullanmaya devam edecektir" denildi. 

2017'de de kapatma kararı alınmış, ancak uygulanmamıştı... 5 yıl sonra uygulamaya konuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi UKOME, 2017 yılında da Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve çevresindeki birçok sokağın trafiğe kapatılması yönünde karar almış, ancak karar uzun süre uygulanmamıştı. Uzun bir süre geçtikten sonra kararın uygulanacağı duyurulmuş, ancak sonrasında uygulamadan yeniden vazgeçilmişti. 

Yorumlar (2)
HALİS UZDİL 1 yıl önce
MALHATUN CADDESİNDEKİ AŞIRI SIKIŞIKLIK KONUSUNDA UKOME YETKİLİLERİ BİR ALTERNATİF DÜŞÜNMÜŞLERDİR SANIRIM, SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ.
Halis Uzdil 1 yıl önce
Odunpazarda mahalle sakinlerinin ve gelen turistlerin had safhadaki araç park sorununa nasıl bir çözümünüz var, bekliyoruz.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@