Eskişehir Büyükşehir duyurdu! O yol trafiğe kapanıyor, otobüs güzergahları da değişti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi duyurdu! 25 Temmuz'dan itibaren o yol kısmen trafiğe kapanacak, otobüs güzergahlarında da değişiklik var. İşte detaylar...

TRAFİK 22.07.2022, 13:46 22.07.2022, 13:53
Eskişehir Büyükşehir duyurdu! O yol trafiğe kapanıyor, otobüs güzergahları da değişti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Söğüt-Uludere yolundaki çalışmalar nedeniyle yolun 25 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kısmen trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Yetkililer çalışmalar nedeniyle vatandaşların belirlenen alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyarırken otobüs güzergahlarında da değişiklik yapıldığı açıklandı. 

3 gidiş 3 dönüş şeklinde yapımı devam eden Söğüt-Uludere yolunda Ankara-Bursa çevreyolu köprülü kavşağı ile Aktürk Sokak kesişimine kadar olan bölüm, 25 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kısmen trafiğe kapatılacak.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri yapılan çalışma nedeniyle sürücüleri uyardı.

Otobüs güzergahları da değişti 

Çalışma nedeniyle alternatif güzergahlar konusunda uyarıda bulunan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Söğüt-Uludere Yolu üzerinde devam etmekte olan yol genişletme çalışmaları kapsamında, Söğüt-Uludere yolunun Ankara-Bursa çevreyolu köprülü kavşağı ile Aktürk Sokak kesişimine kadar olan kısmı 25 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçici olarak trafiğe kapatılacaktır. Çalışma süresince İsmet İnönü-2 Bulvarı’ndan Bursa Caddesi, Kolej Sokak, Dirlik Caddesi, Zincirlikuyu Caddesi, İkizkavak Caddesi, Gülbahçeleri Sokak, Aktürk Sokak güzergâhlarını kullanarak Söğüt-Uludere yoluna ulaşılabilecek. Batıkent Mahallesi tarafından Çevreyolu köprülü kavşağın Bursa-Eskişehir karayolu ile D200 Eskişehir-Ankara karayoluna çıkan ayakları açık tutulacaktır. Bursa-Eskişehir karayolundan Söğüt-Uludere yoluna 995 veya 1028’inci sokaklar üzerinden 1018’inci sokak kullanılarak ulaşım sağlanacaktır. Bölgede toplu taşımayı sağlayan otobüs güzergâhlarında da değişiklik yapılmıştır. Buna göre Siyah 74 ve Siyah 36 numaralı toplu taşıma hatları yol genişletme çalışmaları nedeniyle İsmet İnönü-2 Bulvarından, Yaşamkent Mahallesi istikametine Dirlik Caddesi üzerinden; Yaşamkent Mahallesinden İsmet İnönü-2 Bulvarına ise Kolej Sokak üzerinden hizmet verecektir. Mavi 16 numaralı toplu taşıma hattı da yol genişletme çalışmaları nedeniyle Batıkent Mahallesinden Yaşamkent Mahallesi istikametine Batıkent Kavşağını kullanarak İsmet İnönü-2 Bulvarı, Kolej Sokak, Bursa Caddesi, İkizkavak Caddesi, Gülbahçeleri Sokak ve Aktürk Sokak güzergâhı üzerinden; Yaşamkent Mahallesinden Batıkent Mahallesine ise Aktürk Sokak, Gülbahçeleri Sokak, İkizkavak Caddesi, Bursa Caddesi, Kolej Sokak, İsmet İnönü-2 Bulvarını kullanarak Batıkent köprülü kavşağından mevcut güzergâhında hizmet verecektir. Bahse konu hatların sefer saatlerinde süreç içerisinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.” dediler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@