Eskişehir'de tehlike büyüyor! Denetim gerek

Eskişehir'de scooter kullanımı giderek artarken, scooter'lara yasak olmasına rağmen 2 veya 3 işi binen gençlerdeki artış da dikkat çekiyor...

TRAFİK 17.08.2023, 11:13 17.08.2023, 11:23
Eskişehir'de tehlike büyüyor! Denetim gerek

Eskişehir'de scooter kullanımı giderek artıyor, ancak özellikle çoğu gencin sccoter'lara kask veya hiçbir koruma malzemesi olmadan binmesi dikkat çekiyor.

Gençler arasında scooter'lara yasak olmasına rağmen iki veya üç kişi binmenin de giderek yaygınlaştığı görülürken trafikte büyük tehlike yaratan bu duruma karşı denetimlerin artması isteniyor. 

Ayrıca yaz mevsiminde Eskişehir'de elektrikli motosiklet tarzındaki scooter'lara da kask ve hiçbir güvenlik aparatı olmadan binen 16 yaş altı çok sayıda çocuk görüldüğünü söyleyen vatandaşlar acı olaylar yaşanmadan denetimlerin artırılması gerektiğini ifade ediyor. 

Odunpazarı ilçesi Cumhuriyet Bulvarı’nda kiralık bir elektrikli scooter'a 3 kişi binen gençlerin hayatlarını hiçe sayarak trafikte seyremesi de kameralara yansıdı. Normal şartlarda tek kişinin kullanımı için tasarlanan araca binen 3 arkadaş kask veya başka bir güvenlik önlemi de almayarak kilometrelerce ilerledi. Cumhuriyet Bulvarı’ndan Hicri Sezen Caddesi'ne sapan üç kafadarın kimi zaman düşme tehlikesi geçirdiği de görüldü.

Akan trafiği umursamadan ilerleyen üç gencin daha sonra Ali Rıza Efendi Caddesi’ne geçti.

Gençlerin tehlikeli yolculuğu saniye saniye başka bir aracın içeresinden kaydedildi.

Muhtemel bir kazanın yaşanmadığı yolculukta 3 arkadaş yaklaşık 2 kilometre yol kat etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@