banner163

Eskişehir'de tramvaya binerken buna dikkat! Biletiniz yanabilir

Eskişehir'de tramvaya binerken buna dikkat! Birçok vatandaş mağdur olmaya başladı... Bastığınız bilet yanabilir!

TRAFİK 04.05.2021, 10:39 01.04.2022, 15:31
Eskişehir'de tramvaya binerken buna dikkat! Biletiniz yanabilir

Eskişehir’de tam kapanma döneminde sadece belli saatlerde çalışan tramvaylarda, saatleri şaşıran vatandaşlar duraklarda Eskart'larını okutunca biletleri yandığı için mağdur olmaya başladı. Bilet makinelerinin bu saatlerde de çalıştığını ve uyaracak görevli olmadığını belirten çok sayıda atandaş mağdur olduğunu söylüyor. 

Kart ve biletleri okuyan makinelerin tramvayın çalışmadığı saatlerde kapatılmaması sonucunda Eskart ve tek biletlerini basan ancak daha sonra tramvayın çalışmadığı öğrenen vatandaşlar parasını geri alamamaktan yakınıyor. 

Öğle arası çalışmıyorlar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma sürecinde 3-7 Mayıs tarihlerinde tramvayların sefer saatlerinde yeni düzenleme yapıldığını duyurmuştu. Tramvayların yeni belirlenen çalışma saatlerine göre seferler otogardan sabah 06.23’te başlıyor. Osmangazi Üniversitesinden ise ilk tramvay sabah 07.18’de kalkarak SSK durağına doğru hareket ediyor. Diğer hatlarda ise günün ilk tramvayı sabah 06.43’te otogardan Osmangazi Üniversitesine hareket ediyor. Şehir Hastanesinden Opera hattına ise ilk tramvay seferi sabah 07.18’de başlıyor. Belli saatler çalıştıktan sonra tramvaylar farklı hatlarda en erken sabah 09.54’te ve en geç 10.34’te çalışmalara ara veriyor. Öğleden sonra yaklaşık saat 15.00’den civarında başlayan tramvaylar, en geç 17.22’e kadar hizmet veriyor.



Birçok vatandaş aktif olan bilet okuma makinelerine aldanıyor

Kısıtlamadan muaf tutulan vatandaşların belediye tarafından belirlenen saatlerde yolculuk etmesi bekleniyor. Ancak tramvayların yeni çalışma saatleri hakkında kesin bilgisi olmayan ve kısıtlamadan muaf olan bazı vatandaşlar tramvay duraklarındaki aktif bilet okutma makinelerine aldanıp tramvayın çalışmadığı saatlerde de biletlerini okutmaya devam ediyor. Tramvayların çalışma saatlerini bilmeyen vatandaş, makinelerin bilet okuması halinde emin olup yolculuk etmek için durağa giriyor. Yolcular dakikalarca beklerken tramvay gelmiyor. Uzun beklemenin ardından bir şekilde tramvayların öğlene kadar çalışmayacağı öğrenen ve daha önce bilet parasını ödeyen yolcular ise bu kez yolculuk edemeden geri dönüyor.

Saatlere dikkat, biletiniz yanabilir... 

Bu sabah da Uluönder tramvay durağında ramazan ayında sıcak havada uzun süre bekledikten sonra geri dönen vatandaşların tepkili olduğu görüldü. Çok sayıda atandaş bu konuda mağduriyet yaşadıklarını belirtirken, vatandaşlar tam kapanma döneminde sefer sayıları azaltılan tramvayların çalışma saatlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor. 

Tramvay hatlarında uygulanan sefer saatleri ve detaylı bilgi için tıklayın 

Büyükşehir Belediyesi'nden yeni açıklama geldi: "Duraklara da astık"



 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@