Eskişehir'i yasa boğan kazada son durum... 3 kişi hayatını kaybetti, 4 yaralının durumu ağır

Eskişehir'de yaşanan feci kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 31 yaralı hastanelere kaldırılmıştı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Fabrika yöneticileri, işçiler ve yakınları hastaneye akın etti.

TRAFİK 19.04.2023, 14:29 19.04.2023, 14:58
Eskişehir'i yasa boğan kazada son durum... 3 kişi hayatını kaybetti, 4 yaralının durumu ağır

Eskişehir’de sabah saatlerinde şarampole yuvarlanan ve 3 kişinin öldüğü servis aracı kazasında yaralanan mesai arkadaşlarını yalnız bırakmayan çok sayıda kişi hastaneye akın etti.

İnönü ilçesi yakınlarında sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, Z.B. idaresindeki Ford Otosan Fabrikası işçi servisi şarampole yuvarlandı. Metrelerce sürüklenen otobüste bulunan işçilerden Özgün Selim Kök (31), Yıldız Kollar (40) ve Erhan Akbardak (49) olay yerinde hayatını kaybederken 31 kişi yaralanmıştı. 

31 yaralının tedavisi sürüyor, 4 yaralının durumu ağır 

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mustafa Yılmaz’ın, Ersin Gölpınar’ın, Orkun Kervan’ın ve Hüseyin Muhammet Yıldız’ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Otobüs şoförü gözaltına alındı 

Kazadan yaralı olarak kurtulan otobüs şoförü Z.B. ise tedavisinin ardından gözaltına alındı. Otobüs şoförünün, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Olay yerinde polis ekiplerince yapılan incelemenin ardından servis aracının enkazı kaldırıldı. Şarampole yuvarlanan işçi servisinde hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri ise morga götürüldü.


 

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde fabrika işçilerinin yanında bulunan ve yaralıların durumunu takip eden Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, şöyle konuştu: “Sabah arkadaşlarımız işe giderken kaza meydana geldi. Olay yerine gittik. 3 canımızı olay yerinde bıraktık. Çok üzgünüz, söyleyecek hiçbir şey yok. Yaralı arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 16 arkadaşımızı ziyaret ettik. Yaralılarımızdan 4’ünün durumu ağır. Onlarında sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Yaralı arkadaşlarımızın henüz olayın şokunda olduğu için kazanın oluş sebebi ile ilgili bir bilgi alamadık. İşçi arkadaşlarımız Eskişehir'den geldikleri için yol uzun. Birçoğu uyku halindeydi. Uyudukları için kazanın nasıl olduğuyla ilgili daha herhangi bir bilgi alamadık. Aracın hız sınırının yasal sınırlar içerisinde olduğunu biliyoruz. Otobüsün sürücüsü şuanda gözaltında, soruşturma sürüyor. Kazayla ilgili olarak bir sıkıntı veya kusur varsa da elimizden geldiği kadar bu olayın takipçisi olacağız.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@