banner163

Son kez başkanlar denedi

Eskişehir'de yeni tramvay hattında seferler başladı... Hatta yapılan son deneme sürüşüne Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt da katıldı... 

TRAFİK 14.06.2021, 12:59 14.06.2021, 13:07
Son kez başkanlar denedi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir beklenen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattını da bugün seferlere açtı.

Üç başkan ve CHP'li vekiller katıldı

Hat üzerinde yapılan son deneme sürüşü ve ilk sefere Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP il ve ilçe başkanları ile belediye bürokratları katıldı.

"Tramvay ağı 55 kilometre"

Kumlubel tramvay hattı ile ilgili Büyükerşen, “Kumlubel hattımız ile tramvay ağımız 8 hatta 55 kilometreye ulaştı. Türkiye’de birçok alanda örnek gösterilen şehrimizin her geçen gün daha fazla gelişmesi ve bununla birlikte nüfusunun da artmasıyla elbette ihtiyaçları da artıyor. Bu ihtiyaçlara karşılık verebilmek adına bizler de imkanlarımız ölçüsünde yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 19 Haziran'a kadar vatandaşlarımız yeni hatlardaki duraklardan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kumlubel tramvay hattımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, mevcutta çalışan 13 numaralı Şehir Hastanesi-Opera hattının 14 Haziran Pazartesi günü itibariyle hat numarası 10 olan Kumlubel-Opera-Şehir Hastanesi güzergâhında seferlerine devam edeceği, vatandaşların hatta ait sefer sıklıkları ve hareket saatleri ile detaylı bilgiye bugün  itibariyle www.eskisehir.bel.tr ve www.estram.com.tr üzerinden ulaşabileceği belirtildi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@