Eskişehir’de bulunan Keskin Barajı’nda son dönemlerdeki yoğun kar ve yağmur yağışı beklenen etkiyi göstermedi. Suyun düşük seviyede olduğu baraj, drone ile havadan görüntülendi.
Eskişehir kent merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Keskin Barajı, ülke genelinde etkisini gösteren kuraklıktan büyük ölçüde etkilendi. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde beklenen yağışı alamayan barajda sular çekildi. Drone ile havadan görüntülenen barajda, çekilen suyun etkisiyle kuraklığın boyutu ortaya çıktı. Suyun gerilediği noktalarda ise zeminde çatlakların oluştuğu görüldü. Karaöz deresinden beslenen ve bin 112 hektarlık tarım alanını sulayan Keskin Barajı’na düşen yağış umutlandırsa da istenen etkiyi oluşturmadı. Çok sayıda balık ve kuş türünü barındıran baraj gölü son görünümüyle tedirgin etti. Olta balıkçıları ve doğa fotoğrafçılarının uğrak noktalarından biri olan Keskin Barajı eski günlerini aratıyor.
medyamidas.com'un 15 Şubat 2021 tarihli haberinde belirtildiği gibi, Keskin Barajı'nda 15.02.2020 ve 15.02.2021 tarihlerinde yapılan ölçümlerde her iki yılda da aktif doluluk oranının yüzde 3.3 olduğu ifade edilmişti.
Eskişehir'in en kuru barajı
Video Haber
26.02.2021 14:11
Sistem Yöneticisi
4 izlenme
Bu Videoyu Paylaş
İlgili Videolar
İbrahim Arslan'dan dinleyenleri duygulandıran konuşma
13 28.03.2024
Eskişehirli çiftin dev model araba koleksiyonu
8 10.02.2024Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda ISS'teki çok özel görüntüleri
4 10.02.2024
BAYRAKTAR TB3 17. test uçuşunu da başarıyla tamamladı!
3 10.02.2024Eskişehir'de inanılmaz kaza! 14 yaralı
4 22.08.2023