Afyonkarahisar'da FETÖ operasyonları! 8 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında haklarında yakalama kararı da bulunan 8 kişi gözaltına alındı... Yakalananlar arasında asker, eski akademisyen ve kamu görevlileri de var...

YARGI 22.11.2021, 11:18 22.11.2021, 11:28
Afyonkarahisar'da FETÖ operasyonları! 8 kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgilere göre, Edirne ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında operasyon yapıldı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan operasyonda İscehisar ilçesinde ikamet eden ve 2016 yılında Araştırma Görevlisi iken istifa eden İ.Ö., kent merkezinde ikamet eden ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kapatılan askeri okul öğrencisi Y.A. ve inşaat mühendisi M.Ş. gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

'Mahrem sorumlular'a yönelik de operasyon düzenlendi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, 2008-2016 yılları arasında Afyonkarahisar Polis Okulunda eğitim gören FETÖ’ye mensup öğrencilerden sorumlu sözde ‘mahrem sorumlular’ın deşifre edilmesi amacıyla operasyon düzenlendi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul’da özel bir şirkette uzman yardımcısı olarak görev yapan M.E., ile İstanbul Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’nda vergi müfettişi olarak görev yapan E.T., İzmir’de Mili Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığında subay adayı olarak eğitim gören F.A., Kilis Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan M.S.D. ve Manisa Turgutlu Belediyesi’nde harita mühendisi olarak görev yapan Ş.A., olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@