banner163

Alkol satış yasağı henüz kalkmadı

Tam kapanma döneminde alkol satış yasağının kalktığı yönünde sosal medyadaki paylaşımlar ortalığı karıştırdı... İşte son bilgiler ve açıklamalar... 

YARGI 30.04.2021, 14:50 30.04.2021, 22:12
Alkol satış yasağı henüz kalkmadı

Tam kapanma döneminde tekel bayilerinin açılmaması ve marketlerde de alkollü içki satış yapılmaması yönündeki kararla ilgili, bugün sosyal medyada yasağın kalktığı yönünde bazı paylaşımlarda bulunuldu, bazı internet siteleri de bu paylaşımlara dayanarak haberler yaptı.  

Paylaşımlar sonrasında bazı vatandaşların bakkal ve marketlerden alkollü içki almaya çalıştığı belirtildi. 

Ancak alkol satışının serbest bırakıldığı yönünde resmi bir açıklama da henüz yapılmadı. 

Bakanlık'tan önemli paylaşım ve uyarı 

İçişleri Bakanlığı da, isim belirtmeden yapılan paylaşımlarla ilgili bir açıklamada bulundu ve yanlış bilgilendirme maksatlı paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatılacağı belirtildi. 

Eskişehir Bakkallar ve Bayiler Odası: Elimize ulaşmış resmi bir yazı yok, şu an satış yapılmıyor 

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Eskişehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek de, medyamidas.com'a yaptığı açıklamada, "Eskişehir Esnaf Odaları Birliği'nde toplantı halindeyiz. Biz de söz konusu paylaşımlar gördük. Ancak bie ulaşmış resmi bir yazı bulunmuyor. İçişleri Bakanlığı ve Valilik'ten resmi yazı gelmeden satış yapılması söz konusu olamaz. Şu anda aynı şekilde alkollü içki satışı yapılmıyor" dedi.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@