Büyükerşen yargılanıyor... İlk duruşmada neler oldu?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratının daha önce beraat ettiği davada Yargıtay kararı bozmuştu... Büyükerşen hakkındaki yargılama yeniden başladı... İlk duruşmada neler oldu?

YARGI 18.11.2021, 12:19 18.11.2021, 12:43
Büyükerşen yargılanıyor... İlk duruşmada neler oldu?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratının beraat ettiği ‘ihaleye fesat karıştırma’ davası kararı bozan Yargıtay'ın, dosyanın tekrar alt mahkemeye gönderilmesinin ardından yeniden yargılama başladı.

"İhaleye fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik" iddiaları  

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmış, bu kapsamında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili açılan dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Davada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratı hakkında "ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, kamu görevlisinin resmi evrakta sahtecilik” suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti.

Beraat kararı bozuldu... Büyükerşen ve bürokratları yeniden yargılanıyor

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının bu suçlardan beraat kararını yerinde görmeyerek yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar açıldı. Yeniden açılan davanın ilk duruşması bugün başladı.

Büyükerşen duruşmaya katılmadı 

Duruşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Sanık avukatları duruşmada söz alarak, savunma yapmak için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti.

"Bilirkişi raporuna göre kamu zararı 28 milyon lira"

Duruşmaya Hazine adına katılan avukat, “İhale fiyatları yapılan işin üzerinde gösterilmiştir. Şeffaflık yoktur. Bu ilke çiğnenmiştir. Böylelikle rekabet eşitliğinin önüne geçilmiştir. Soruşturma aşamasındaki bilirkişi raporuna göre 28 milyon lira kamu zararı oluşmuştur” ifadelerini kullandı.

Mahkeme sanıkların dinlenmesi ve savunma yapmaları için duruşmayı 28 Ocak 2022 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası Zihni Çalışkan'dan açıklama: Kamunun hakkını koruyacağız

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@