banner163

Damacana soruşturması sürüyor

ESKİ Genel Kurulu'ndan yeniden gündeme geldi... Tarihi geçmiş damacanalarla ilgili soruşturmada son durum... 

YARGI 25.05.2021, 17:07 26.05.2021, 13:35
Damacana soruşturması sürüyor

Eskişehir'de Ağustos 2020'de bazı Kalabak su damacanalarının tarihlerinin son kullanım tarihleri geçmiş damacanalar olmasıyla ortaya çıkan skandal ve aylarca süren Kalabak su sıkıntısı bugünkü ESKİ Genel Kurulu'nda yeniden gündeme geldi. 

Büyükerşen: Henüz sonuçlanmadı

Yaklaşık 5 dakikada gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Parti grubu adına söz alan Orhan Durmuş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, "Eskişehir'de büyük bir damacana sorunu yaşamıştık. Bunun ilgili bir soruşturma başlattığınızı da açıklamıştınız. Bu soruşturma sonuçlandı mı? Bizi bilgilendirir misiniz?" diye sordu. 

Büyükerşen, "Henüz soruşturma sonuçlanmadı. Sonuçlandığında bilgilendiririz" diyerek oturumu kapattı. 

Ağustos 2020'de ortaya çıkmış... Sıkıntı aylarca sürmüştü

Eskişehir'de bazı Kalabak su damacanalarının son kullanma tarihlerinin geçmiş olduğunu ortaya çıkmasının ardından, Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin Kalabak su tesislerinde yaptığı denetimde çok sayıda damacanın son kullanma tarihlerinin geçmiş olmasına rağmen halen kullanıldığı tespit edilmişti. Binlerce damacananın kullanım dışına çıkarılması sonrasında, yeni damacana temin edilememiş ve aylarca Eskişehir'de Kalabak su dağıtımında sıkıntı yaşanmış, Kalabak su için kuyruklar oluşmuştu. Yaşanan skandal ve tepkiler sonrasında Yılmaz Büyükerşen, ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı'nın istifasını istediğini açıklamış, Suat Balcı görevinden istifa etmişti. Konuyla ilgili Valilik de bir soruşturma başlatıldığını açıklamış, Büyükşehir Belediyesi'nde de bir soruşturma başlatıldığı da açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@