banner163

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ali Yeldan atandı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ali Yeldan atandı... 15 Temmuz hain darbe girişiminde o önemli çağrıyı yapmıştı... Ali Yeldan kimdir?

YARGI 19.06.2022, 23:00 11.08.2022, 12:45
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ali Yeldan atandı

HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamladı.

Yeni kararnameye göre, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. 

15 Temmuz hain darbe girişiminde yaptığı o anons ile tanınan Ali Yeldan kimdir?

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeyken 2014 yılı ocak ayında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ali Yeldan, Adana'da yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, İncirlik Üssü'nün de bulunduğu Adana'da FETÖ'cülerle mücadelede önemli rol oynayan isimlerden olan Ali Yeldan'ın darbe girişimi başlangıcında polis telsizinden yaptığı anonsla darbecilere karşı mücadelede emniyet güçlerine önemli bir moral verdiği daha sonra ortaya çıkmıştı. Ali Yeldan yaptığı anonsta tüm emniyet güçlerini FETÖ'cülerle mücadeleye davet etmiş, bu anons Adana'daki darbecilerin engellenmesinde önemli faktörlerden biri olmuştu. 

Dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, daha sonra yaptığı bir açıklamada, ""Başsavcımız sağ olsun, telsizden, bunun anayasal bir suç olduğunu, Türk Ceza Kanunu'nda ağır cezası olduğunu hatırlattı. Çok önemli bir kırılma noktası oldu. Adana'da hem emniyetimize cesaret verdi, hem de karşı tarafta, ortada olanlarda da 'Kardeşim bu suç, yanlış yapmayalım' duygusu geliştirdi" demişti. 

Daha sonra FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik davalarda da aktif rol alan ve Başsavcı olarak da iddia makamını temsil eden Ali Yeldan, 2018 yılında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanmıştı. Haziran 2022 HSK yaz kararnamesi ile Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. 

Eskişehir'e atanan yeni hakim ve savcılar... İşte listesi... Detaylar için tıklayın 

HSK yaz kararnamesi! 5 binden fazla hakim ve savcı yeni görevlerine atandı... Tam listeler ve detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@