Eskişehir'de 7 milyonluk dava başladı! Yüzlerce kişi dinlenecek

Eskişehir'de "saadet zinciri" ile 7 milyon liralık dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla açılan dava başladı... Yüzlerce mağdur ve müşteki dinlenecek...

YARGI 19.11.2021, 14:10 19.11.2021, 14:21
Eskişehir'de 7 milyonluk dava başladı! Yüzlerce kişi dinlenecek

Eskişehir’de kurdukları ‘Ankaway’ isimli şirketle, üye yaptıkları kişilere internetten reklam izleterek kâr vaadinde bulunup 7 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen, zincirin kurucusu E.D.'nin de aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında 4 bin 870 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yargılama başladı.

7 mağdur ve 479 müşteki 

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki iddianamede; 7 kişi mağdur, 1 kişi müşteki-süpheli ve 479 kişi de müşteki olarak yer aldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasına; tutuksuz yargılanan E.D., kardeşi E.D., kayın biraderi H.B., yazılımcı M.S. ile şirket çalışanları D.E.A., K.T., M.T., S.E. ve S.I. olmak üzere 9 sanıktan 3’ü katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Suçlamaları reddeden sanıkların avukatları beraat talebinde bulundu.

Mağdur ve müşteki beyanları yazılı talimatla alınacak

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi, davaya ilişkin mağdur ve müşteki beyanlarının yazılı talimatla alınması için duruşmayı 28 Mart 2022 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

İddialara göre, Eskişehir’de ‘Ankaway’ adıyla bir şirket kuran E.D., aynı isimle açtığı internet sitesi üzerinden yaptığı duyurularla şirkete üye toplamaya başladı. Üyelere 4 ay süreli olan paketleri satın alarak, bu süre içerisinde günde 4-12 reklam izleyerek yüzde 45 kazanç sağlayacakları vaat edildi. Bu sistemle üyelerden 7 milyon TL toplandığı, şirket kurucusunun müşterilerin güvenlerini kazanmak için ilk aylarda hesaplarına düzenli para yatırdığı ancak daha sonra gerekli tutarın ödenmediği iddia edildi. Dolandırıcılık iddialarına ilişkin mağdurların şikâyetleri üzerine Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen haziran ayında E.D.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında dava açıldı.

Toplamda 4 bin 870 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İddianamede, sanıkların her biri hakkında her mağdur-müşteki adına 3 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplamda, bin 461 yıldan 4 bin 870 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@