Eskişehir'de tutuklanan banka müdürü 'uyuyan' hesapları hedef almış

Eskişehir'de zimmetine yaklaşık 9 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan banka müdürünün, internet bankacılığını kullanmayan yaşlı müşterilerin "uyuyan" hesaplarını hedef alıp bu hesaplardaki paraları kendi hesaplarına aktardığı iddia ediliyor.

YARGI 19.01.2023, 16:46 19.01.2023, 16:52
Eskişehir'de tutuklanan banka müdürü 'uyuyan' hesapları hedef almış

Eskişehir'de zimmetine yaklaşık 9 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın kadın şube müdürünün internet bankacılığını kullanmayan yaşlı müşterilerinin hesaplarından zimmetine para aktardığı iddia ediliyor. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanan A.P.Ü'ye yönelik soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Fark eden bir banka müşterisi bildirdi, inceleme başlatıldı 

Şüphelinin, bir müşterinin kendisinden habersiz para transferi yapıldığını bildirmesi üzerine bankada inceleme başlatıldığı, "uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan müşteri saptayıp, hesaplardan paraları önce farklı 4-5 kişi üzerine, daha sonra ise kendi hesaplarına aktardığı belirlendi.

Tespit edilen zimmetin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hesapları mahkeme kararıyla bloke edildi 

Polis ekipleri, A.P.Ü'nün Afyonkarahisar yakınlarında kullandığı otomobille tek taraflı kaza yaptığı ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirledi. Söz konusu kente giden ekipler şüpheliyi gözaltına alarak Eskişehir'e getirdi. Zanlının hesaplarına mahkeme kararıyla bloke konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, kentte özel bir bankada şube müdürü olarak görev yapan A.P.Ü'yü zimmetine yaklaşık 9 milyon lira geçirdiği iddiasıyla gözaltına almış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "zimmet" suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@