Eskişehir'deki feci kazanın davasında yeni karar! Yeniden rapor alınacak

Eskişehir'de yaşanan ve Kütahya'nın eski Emniyet Müdürlerinden Hasan Çevik ve oğlu Ahmet Buğra Çevik’in hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili davada yeni gelişme...

YARGI 13.09.2022, 13:55 13.09.2022, 14:01
Eskişehir'deki feci kazanın davasında yeni karar! Yeniden rapor alınacak

Eskişehir-Ankara yolunda meydana gelen ve emekli Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile oğlu Ahmet Buğra Çevik’in hayatını kaybettiği trafik kazası davasında mahkeme, tekrar adli tıp raporu alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaza, geçen yıl Ekim ayında Eskişehir-Ankara yolunun 17’nci kilometresinde meydana gelmişti. Kütahya’da 3 yıl görev yapan emekli Birinci Sınıf EmniyetMüdürüHasan Çevik idaresindeki otomobil, kavşaktan karayoluna dönüş yapmak isteyen Cengiz A. yönetimindeki çekici plakalı TIR'ın dorsesine çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobil içerisinde bulunan Hasan Çevik ile oğlu Ahmet Buğra Çevik hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan tır sürücüsü Cengiz A. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlk duruşmada tahliye edilmişti... 6 yıla kadar hapis cezası istendi 

Kazayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca tır şoförü Cengiz A. hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanık hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Tutuklu tır şoförünün ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Hasan Çevik (yukarıdaki fotoğraf) ve oğlu kazada hayatını kaybetmişti

Yeniden adli tıp raporu alınacak 

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Sanık avukatı kazayla ilgili yeniden adli tıp raporu alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, yeniden adli tıp raporu alınması için süre verilmesine ve sanık Cengiz A. hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@