Eskişehir'deki okulda saldırı! 4 öğretmen yaralandı... Eğitim-Bir-Sen'den büyük tepki

Eskişehir'deki bir ilkokula girmeye çalışan saldırganı engelleyen 4 öğretmen yaralandı, şüpheli saldırgan gözaltına alındı. Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar ve eğitimciler okul önünde yaptıkları açıklama ile saldırıyı kınadı.

YARGI 27.09.2023, 17:48 27.09.2023, 19:52
Eskişehir'deki okulda saldırı! 4 öğretmen yaralandı... Eğitim-Bir-Sen'den büyük tepki

Eskişehir’de iddialara göre elinde bıçak bulunan bir kişi Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan Dr. Safa Halaç Özel Eğitim İlkokulu’na girmeye çalıştı. Söz konusu kişiye engel olmaya çalışan öğretmenler ve şüpheli arasında arbede yaşandı. 

Yaşanan olayda 4 öğretmenin yaralandığı, şüpheli kişinin olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındığı, hastaneye götürülen öğretmenlerin durumunun iyi olduğu belirtildi. 

"Okula girmek isteyen bıçaklı saldırgan öğretmenlere saldırdı, öğretmenlerimiz yaralandı"

Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar ve Eğitim Bir-Sen üyeleri, Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi'ndeki Dr. Safa Halaç Özel Eğitim İlkokulu önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. 

İbrahim Akar, yaptığı açıklamada, "Safa Halaç Özel Eğitim okulumuzda kimliği bilinmeyen bir şahıs okul bahçesine girerek bahçede bulunan öğretmenlere önce sözlü ardından fiili olarak hedef gözetmeksizin saldırıda bulundu. Kendisini engellemeye çalışan öğretmenlerimize cebindeki bıçağı çıkartarak bıçakla saldırıda bulundu. Okul kapısında herhangi bir güvenlik görevlisi veya kolluk kuvveti olmayınca öğretmenler saldırganı kendi imkanlarıyla bertaraf etmeye çalıştılar. Gerçekleşen saldırıda ne yazık ki yaralanan öğretmenlerimiz oldu. Okul önünde bu çirkin saldırıyı kınayan bir açıklamayı diğer sendika başkanlarımız ve öğretmenlerimiz ile birlikte gerçekleştirdik" dedi. 

"Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz, okullara güvenlik görevlisi şarttır, okul polisi sayısı artmalıdır, kanun içinde öğretmenleri koruyacak madde konulmalıdır"

İbrahim Akar, "Öncelikle okulda görevi başındaki öğretmenlerimize yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Okulların güvenliğinin sağlanması, giren çıkan kişilerin kontrolünün yapılması için tüm okullarımıza bir güvenlik görevlisi verilmesi şarttır ve çok elzemdir. Bu konuda bakanlık yetkilileri adım atmalı daha önce olduğu gibi okul önlerinde güvenlik görevlisi olmalıdır. Okulların kapıları önüne eğitim öğretim saatleri içinde okul polisi sayısı artırılmalıdır. Bu konuda Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy başta olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Görevi başındaki öğretmeni bu tarz şiddet olayları karşısında koruyacak bir maddenin öğretmenlik meslek kanunu içinde yer alması gerekir. Meslek kanunu revize edilip öğretmeni şiddete karşı koruyacak bu madde kanuna eklenmelidir. Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'e bu konuda çağrıda bulunuyorum.  Okuldaki tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar. Arkadaşlarımıza her türlü hukuki desteği vereceğimizi ve konunun yakından takipçisi olduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@