İbrahim Akar: Kimse öğretmenlerimize itibar cellatlığı yapamaz

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'dan açıklama: "Şehit Hasan Önal MTAL yöneticileri ve öğretmenleri hakkında yapılan haberler maksatlıdır. Hukukun üstünlüğüne inanıyor, itibar cellatlarının karşısında duruyoruz."

YARGI 13.05.2023, 20:40 13.05.2023, 20:44
İbrahim Akar: Kimse öğretmenlerimize itibar cellatlığı yapamaz

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, yaptığı açıklamada, "Şehit Hasan Önal MTAL yöneticileri ve öğretmenleri hakkında yapılan haberler maksatlıca yapılmış, okul yöneticileri ve öğretmenleri zan altında bırakan suçlayıcı niteliktedir. Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman hukukun üstünlüğünü savunmuş ve öncelemişizdir. Adli ve idari soruşturma yasal süreçleri devam ederken, ortada kesinleşmiş bir hüküm yokken, bir basın mensubunun isimleri açıkça yazarak, arkadaşlarımızı hedef göstermesi kabul edilemez, kimse öğretmene itibar cellatlığı yapamaz" dedi. 

Akar açıklamasında, "İl disiplin kurulu kendisine mevzuatın verdiği görev ve yetkiler doğrultusunda hareket eder. İl disiplin kurulu üyeleri soruşturma dosyasının tümünü olayda adı geçen herkesin dosyasını tek tek incelemiş, ifadelerini tek tek okumuş ve bu doğrultuda kararını vermiştir. Kimseye dair ne kayırma ne de aklama söz konusu dahi olamaz. Ayrıca il disiplin kurulu da idari hukukun bir parçasıdır. Aldığı kararlar bağlayıcıdır. Okul müdürü hakkında yargı tarafından olayla ilgili herhangi bir suç ya da taksiri olmadığına dair mahkeme kararı olmasına rağmen böylesi bir haber yapmak iyi niyetli değildir" diye konuştu. 

İbrahim Akar, "Bu haberde ismi geçen öğretmen arkadaşlarımız kendilerine yönelik suçlayıcı şekilde haber yapılmasından dolayı haberi yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulundular. Disiplin suçları da sonuçta bir kişisel veri içermektedir, bu kapsamda basında çıkan ilgili ihlal hakkında yasal sürecin takipçisiyiz. Kimse arkadaşlarımıza itibar suikastçiliği yapamaz. Buna müsaade etmeyiz. Bu ve buna benzer bir çok konuda içerden bu bilgileri sızdıranları, bu haberleri yayanları yetkililer bulmakla, bunların önüne geçmekle sorumludur. Ayrıca bir kısım milli eğitim bürokratları da öğretmenlere itibar cellatlığı yapanları odalarında çaylı kahveli sohbetler eşliğinde ağırlamayı bir kenara bırakmalılar. Eğer basına bir açıklama yapılacak ise bunu yapacak bellidir" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@